A tetovált lány regénysorozat nem hagyja nyugodni a filmesek fantáziáját, hiszen az eredeti svéd filmtrilógia és két hollywoodi próbálkozás után most az Amazon döntött úgy, hogy sorozatot készít a regényekből megismert Lisbeth Salanderrel a középpontban.

A Millenium-sorozat főhőse, a skandináv krimik ikonikus alakja, Lisbeth Salander hamarosan egy sorozatban tér vissza, miután a filmvásznon nem aratott átütő sikert. A Variety értesülése szerint a tervezett széria címe – Stieg Larsson világhírű regényéhez, a 2009-es svéd filmfeldolgozáshoz és a 2011-es, David Fincher rendezte alkotáshoz hasonlóan – a The Girl with The Dragon Tattoo lesz.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a sorozat nem a könyvek vagy az említett filmek folytatása lesz, hiszen az alkotók csak Salander karakterét emelik át Stieg Larsson regényeiből, a cselekményt napjainkba ültetik át, és a helyszín, a szereplők, illetve a sztori is más lesz, mint amit a könyvek lapjain, illetve a mozgóképes adaptációkban láthattunk.

a tetovált lány
Noomi Rapace, mint Lisbeth Salander a Tetovált lány című svéd filmben. Fotó: Yellow Bird

A produkcióról ezen felül egyelőre annyit tudni, hogy az Amazon Studios, a Left Bank Pictures és Sony Pictures Television együtt dolgozik a projekten, és többek között a Bank Pictures alapítója, a Két királynő-ért Oscar-díjra jelölt, Andy Harries is részt vesz a sorozat megalkotásában executive produceri szerepkörben.

Az egyik legfontosabb kérdés persze az, hogy ki alakítja majd a géniusz hacker-lány szerepét? Erről egyelőre semmit nem tudni, ám annyi bizonyos, hogy mind Noomi Rapace (a svéd filmben), mind Rooney Mara (az első amerikai filmben) magasra tette a lécet a leendő főszereplő számára.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!