Korábban már olvashattatok az Archie Comics berkeiben újragondolt, 2014-ben indult The Chilling Adventures of Sabrina képregényről, ami egy jó adag horrorral turbózta fel az eredeti Sabrina, a tiniboszorkány bájos történeteit. A sötét hangulatú sztorira a Netflix is lecsapott, a sorozatadaptációból már a negyedik évad készül, sőt már regénysorozat is kapcsolódik hozzá, aminek az első kötete, a Boszorkányszezon júniusban magyarul is olvasható lesz.

A kötetet – ami előzmény a szériához – Sarah Rees Brennan írta, aki jó eséllyel nem lesz ismeretlen a young adult műfaj kedvelőinek, hiszen többek között számos Árnyvadász Akadémia novella köthető a nevéhez. A Könyvmolyképző kiadó gondozásában megjelenő, Boszorkányszezon címmel érkező regényre ráadásul már nem is kell sokat várni, hiszen ha minden jól megy, akkor június 11-én már olvashatjuk is Sabrina újabb hátborzongató kalandjait.

boszorkányszezon
Fotó: Könyvmolyképző

A kötetbe már bele is lehet olvasni, illetve lentebb megtalálható a regény (általunk némileg átszerkesztett), netre kikerült fülszövege, aminél a végleges verzió (és maga a fordítás) remélhetőleg jóval igényesebb lesz. Illetve azt is kíváncsian várjuk, hogy a regénysorozat további részei vajon szintén elérhetők lesznek-e magyar kiadásban.

„Tombol a nyár, és közeledik Sabrina Spellman tizenhatodik születésnapja, amikor minden megváltozik körülötte. Bár mindig is tanult mágiát és varázsigéket két nagynénjétől, Hildától és Zeldától, közben élte a hétköznapi halandók életét is: a Baxter gimiben tanul, a barátnőivel – Susie-val és Rozzal – lóg, és moziba jár a barátjával, Harvey Kinkle-lel. Ám egyre fogy a hátralévő idő a normális, mindennapi életéből, és Sabrinának sokkal nehezebb maga mögött hagynia Rozt, Susie-t és Harveyt, mint gondolta – főleg, mivel a lány nem biztos abban, hogy Harvey mit érez iránta. Unokatestvére, Ambrose azt javasolja, szórjanak bűbájt a fiúra, hogy kiderüljenek a valódi érzései. Egy rejtélyes erdei szellem azonban közbeavatkozik, a varázslat pedig durván visszaüt. Bár Sabrinát mindig is vonzotta a boszorkánylét hatalma, ezután kénytelen elgondolkodni, hogy ez a hatalom nem tereli-e őt rossz irányba.”

Ha pedig valaki esetleg nem ismerné a Sabrina hátborzongató kalandjai című netflixes sorozatot, annak íme egy előzetes, ami nagyszerűen bemutatja, hogy nagyjából mire lehet számítani az első évad elindítását követően.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!