Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Batwoman sorozat címszereplőjét alakító Ruby Rose egyetlen évad után kiszáll a szériából. Ma pedig már azt is tudjuk, hogy nemcsak a színésznő távozik, de az általa alakított Kate Kane is, ugyanis a folytatásban egy eddig ismeretlen, Ryan Wilder nevű karakter lesz a főhős.

Bennfentes források szerint Ruby Rose távozásának egyik oka, hogy a színésznőnek a kisebb szerepek után egész egyszerűen túl nagy falatnak bizonyult a hosszú forgatási napokkal járó főhősnő megformálása, ami feszültségeket okozott a forgatáson. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy nem hirtelen jött döntésről van szó, ugyanis a felek a nagy bejelentéssel megvárták az első évad befejezését. Ugyanakkor a Warner Bros. és a The CW csatorna ígérete szerint hamarosan bemutatják a távozó színésznő utódját.

batwoman
Ruby Rose, Batwoman szerepében és kosztümében. Fotó: The CW

Ugyan arról továbbra nincs hivatalos információ, hogy ki fogja magára ölteni a denevérjelmezt, de Caroline Dries showrunner nyilatkozata alapján az már biztos, hogy ezúttal is az LMBTQ közösségből választanak színésznőt Rose helyére. Dries az ATX tévés fesztiválon emellett azt is elárulta, eleinte azt tervezték, hogy egyszerűen csak lecserélik Rose-t, és valaki mást választanak ki Kane szerepére, ám Greg Berlantivel, a másik vezető producerrel végül úgy határoztak, célszerűbb, ha rebootolják a karaktert. Egyrészt a közönség könnyebben meg tud barátkozni a radikális változtatással, másrészt így szeretnének tisztelegni a munka előtt, amit Rose a karakterébe fektetett.

A Ryan Wilder nevű új hősről eddig annyi tudható, hogy egy komoly traumán átesett nő, akit erősen inspirál Kate Kane munkássága. Ugyanakkor a showrunner azt is leszögezte, hogy a karakter eleinte nem feltétlenül lesz alkalmas a szuperhősnek, továbbá elárulta, hogy nem csupán egy második évadra, hanem jóval hosszabb távra terveznek a Batwoman-szériával, és az új főszereplővel.

Ami a szerepcserét illeti, az nem idegen Batwoman karakterétől, ugyanis a képregények lapjain is valami hasonló történt. Kathy Kane eredetileg 1954-ben debütált a Detective Comics 233. számában, de a Denevér-univerzum 1964-es újragondolását követően a szerkesztők eltüntették a történetekből, helyette egy új női hős bukkant fel, méghozzá James Gordon lánya, Barbara, aki Batgirl néven szállt be a bűn elleni harcba. Az eredeti Batwoman rajongói nyomásra, 1977-ben tért vissza, Batgirl oldalán, a szerepeltetése ugyanakkor tiszavirág életű volt, hiszen a Detective Comics 485. számában a Bérgyilkosok ligája végez vele. A karakterrel ezt követően csak az Earth 2alternatív univerzumban találkozhattak az olvasók, és az „igazi” Batwoman visszatérésére egészen 2006-ig kellett várni: ekkor jelent meg a tévésorozatot is inspiráló, gazdag családból származó, leszbikus Kate Kane, aki Batman mintáját követve arra használja a vagyonát, hogy felvegye a harcot a Gothamet elöntő bűnözőkkel.

batwoman
Kate Kane, aki 2006-ban bukkant fel a DC képregényekben. Fotó: DC Comics

A sorozatba érkező Ryan Wilderről ugyanakkor azt kell még tudni, hogy – a neve alapján – teljesen új szereplő, aki korábban nem létezett a DC univerzumban, így az alkotók ezúttal nem a képregényekből nyerték az ihletet. A szerepre már jelentkező is akad, méghozzá Stephanie Beatriz (Brooklyn 99, Modern család) személyében, aki nem rejti véka alá a lelkesedését, ráadásul még kampányt is indított, hogy őt válasszák. A színésznő olyan szempontból ideális választás lenne, hogy maga is az LMBTQ közösség tagja, ám a legújabb pletykák szerint a The CW a Riverdale egyik sztárját, Vanessa Morgant környékezte meg egy ajánlattal.

Akárhogy is alakuljon a casting, mi kíváncsian várjuk a szériával kapcsolatos fejleményeket, és bízunk benne, hogy a hirtelen változásokból végül jól jön ki a sorozat. A The CW jelenlegi tervei szerint 2021. januárban folytatódhat a Batwoman, ami nem tűnik lehetetlennek, hiszen a második szezon már – a főszereplő hiánya ellenére is – az előkészületi fázisnál tart.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!