Hosszú ideje várjuk Ellie és Joel posztapokaliptikus kalandjainak élőszereplős változatát. Sokáig úgy tűnt, hogy a horror/dráma filmként valósul meg, ám a projekt évekig csak egy helyben toporgott. Végül idén márciusban robbant a hír, hogy a The Last of Us-ból végül sorozat készül, méghozzá a HBO berkein belül, ráadásul a Csernobil alkotóitól.

A The Last of Us a mai napig az egyik legemlékezetesebb PlayStation-exkluzív játék, és nem túlzás azon állítás sem, hogy az Ellie és Joel kálváriáját elmesélő történet minden idők egyik legjobb zombis túlélődrámája. Ezek alapján nem is meglepő, hogy 2014-ben Hollywood szemet vetett a Naughty Dog fejlesztőstúdió történetére. Sokáig úgy tűnt, hogy film készül a videojáték alapján, amit a Screen Gems filmstúdió a Tobey Maguire-féle Pókember-trilógiát és a klasszikus Gonosz halott-filmeket rendező Sam Raimi cégével, a Ghost House Pictures-szel közösen hozott volna tető alá. A projekt viszont évek alatt sem haladt előre, aztán 2020 elején a The Hollywood Reporter robbantotta a hírt, hogy a filmadaptációt elkaszálták, helyette a kisképrenyőkre érkezik egy sorozat az  HBO jóvoltából.

A széria kreátora és írója, illetve executive producere nem más, mint a Csernobil egyik alkotója, Craig Mazin (aki a TLoU sorozaton túl a Borderlands filmadaptációján is dolgozik). Mazin mellett a játék kreatív rendezője és írója, Neil Druckmann is jelen lesz, mint társalkotó, de Carolyn Strauss (Trónok harca, Csernobil) és a Naughty Dog elnöke, Evan Wells is rajta tartják a szemüket a projekten. Továbbá a Csernobil stábjából nem csak Mazin és Strauss dolgoznak a The Last of Us-on, ugyanis nemrégiben kiderült, hogy az első epizód rendezői székebe az a Johan Renck ül, aki az atomerőmű-balesetet feldolgozó miniszériát is levezényelte. A rendező a Csernobil mellett korább olyan sorozatok elkészítésében vett részt, mint a Breaking Bad, a Vikingek, a The Walking Dead és a Bates Motel.

A The Last of Us sorozat a Sony Pictures Television és a PlayStation Productions első tévés produkciója lesz, és egyelőre annyit tudható, hogy a The Last of Us videojátékot és a hozzá tartozó Left Behind című DLC-t dolgozza fel. A szereplőgárda és a premierdátum még nem ismert, ám a kamerák mögött dolgozó stáb garanciának tűnik a minőségre.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!