Még márciusban derült ki, hogy a közeljövőben újabb Drakula-adaptáció érkezik a mozikba, az alkotásért pedig Karyn Kusama felel. A rendezőnő állítása szerint a film igyekszik hű maradni a Bram Stoker-féle regényhez, így szinte biztos, hogy nem lesz romantikus vámpírtörténet a leghíresebb vérszívó sztorijából.

Az új Drakula feldolgozást a Blumhouse produkciós cég készíti, és a hírek szerint a film a nagy sikerrel játszott A láthatatlan emberhez hasonlóan alacsony költségvetésből készül. Ettől persze nem kell megijedni, hiszen a cég híres arról, hogy kevés pénzből hoznak össze remek horrorokat, gondoljunk csak az Insidious-filmekre, a Boldog Halálnapot!-ra, a Parajelenségekre vagy a Tűnj el!-re.

Az új Drakula-filmet ráadásul egy jól összeszokott gárda veszi kezébe: Matt Manfredi producer, Phil Hay forgatókönyvíró és Karyn Kusama rendező már korábban is dolgoztak együtt A meghívás című filmen, illetve a 2018-as Pusztítón. Kusama számára ráadásul egyáltalán nem ismeretlen a horror műfaja: ő rendezte az Ördög bújt beléd című kultfilmet, és egy epizódot a HBO-s A kívülálló című – nem mellesleg zseniális – sorozatból, ami Stephen King azonos című regényéből készült.

A rendezőnő a napokban a The Kingcast podcast vendége volt, ahol kifejtette, hogy a korábbi Drakula-feldolgozások elsiklottak afelett, hogy a Bram Stoker-féle regényben sosem láthatjuk az eseményeket a címszereplő gróf szemszögéből. A legtöbb film és sorozat a vámpír szemszögéből mutatja be a sztorit, megfosztva ezzel a gróf karakterét misztikus és rejtélyes mivoltától. Kushama szerint egy horrorban mindig az ismeretlen dolgok, és az ebből adódó bizonytalanság a legfélelmetesebb, és ezen meglátás alapján legközelebb jó eséllyel tényleg egy olyan feldolgozást kapunk, amire korábban még nem volt példa.

drakula film
Karyn Kusama éppen rendez. Fotó: Drafthouse Films

Arról ugyanakkor még nincs hivatalos információ, hogy mikor kerülhet a mozikba a legújabb Drakula-adaptáció, viszont jelen állás szerint elég valószínűnek tűnik, hogy a sztárparádé helyett ezúttal a történetmesélésen lesz a hangsúly.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!