Csütörtök öt óra, ami azt jelenti, hogy az Epic Games áruházban újabb ingyen játék várja a felhasználókat. A pár héttel ezelőtti szivárgásokkal ellentétben a múlt héten nem a beígért ARK: Survival Evolved vált ingyenessé, helyette a Ghost Town Games főzőcskézős programja, az Overcookedra csaphattunk le. Természetesen ez nem azt jelentette, hogy a dínós túlélőjáték kiesett a pakliból, csupán arról van szó, hogy erre egy héttel az eredetileg betervezett időpont után került sor.

Azt persze sejteni lehetett, hogy nem a korábbi szivárgások voltak helytelenek, hisz a Civilization VI-tal és a Borderlands: The Handsome Collectionnel kapcsolatos jóslatok is beigazolódtak. Egyszerűen csak arról van szó, hogy június 4-én jelent volna meg a játékhoz tartozó Crystal Isles című kiegészítő, ám a Studio Wildcard bejelentette, hogy a Black Lives Matter tüntetések miatt egy héttel későbbre halasztották az új tartalom megjelenését. Ennek apropóján jöhetett a képbe az Overcooked, mint mentőöv, ám csak egy héttel kellett többet aludnunk, hogy egyetlen fitying kicsengetése nélkül a dínós túlélőjáték is a miénk lehessen. Az ajánlat június 18-ig él, és ezúttal egy extra meglepetés is lapul az Epic tarsolyában.

Ha esetleg valaki nem hallott volna az ARK: Survival Evolved-ról, a játék alapkoncepciója nagyon egyszerű: egy végeláthatatlan szigeten ébredünk, körülöttünk a triász kor őshüllőivel, a legfőbb célunk pedig az életben maradás.

Ahhoz, hogy a miénk lehessen a játék, nem kell mást tenni, mint ellátogatni az Epic Games digitális boltjába, regisztrálni egy fiókot (de akár a Google fiókunkat is használhatjuk a belépéshez), felkeresni a játék adatlapját, és rányomni a kép alatt látható GET FREE gombra. Ha ezzel megvagyunk, az ARK: Survival Evolved hozzáadódik a könyvtárunkhoz, amit a későbbiekben bármikor letölthetünk és játszhatunk vele.

És egy meglepetést is említettünk: ezen a héten nem csak a hüllők földjén van lehetőségünk elkalandozni, hanem a kardművészi tudásunkat is megmutathatjuk az SNK fejlesztőcsapat klasszikus szamurájos játéksorozata, a Samurai Shodown Collection-ben. A kiadás a hat korábban megjelent Samurai Shodown epizódot és a Samurai Shodown V Perfectet is tartalmazza – utóbbi korábban sosem került kiadásra. Ez az ajánlat is jövő hét csütörtökig, azaz június 18. öt óráig tart. Ugyanakkor a régi menetrendnek megfelelően az Epic Games ezúttal már nem próbálta meg elrejteni a jövő héti ajándékát sem, így azt is megtudtuk, hogy a Studio Wildcard és az SNK játékait a Pathway és a The Escapist 2 váltja jövő héten.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!