Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ruby Rose színésznővel együtt az általa alakított hősnő, Kate Kane is távozik a Batwoman sorozatból, a folytatásban pedig egy eddig ismeretlen, Ryan Wilder nevű karakteré lesz a főszerep. A The Direct portál ráadásul már azt is tudni véli, mi lesz a magyarázat a korábbi főhős távozására: a zsákmaszkos szuperbűnöző, Madárijesztő lesz a magyarázat az eseményekre.

Nemrégiben robbant a hír, hogy Ruby Rose egyetlen évad után kiszáll a Batwoman szériából, nem sokkal később pedig azt is megtudtuk, hogy a színésznő távozásával a karaktere, Kate Kane is eltűnik a folytatásból. A sorozat showrunnere, Caroline Dries szerint nem szeretnék, hogy a rajongóknak egy új Kane-nel kelljen megbarátkozniuk, másrészt így szeretnék megköszönni Rosenak a karakterbe fektetett munkáját. A hír hallatán nehéz volt elképzelni, hogy egy ilyen radikális változtatás miként kivitelezhető anélkül, hogy az a történet rovására menne, ám a The Direct értesülései szerint Jonathan Crane, azaz Madárijesztő lesz a magyarázat a változásokra.

Madárijesztő feltűnése már önmagában is izgalmas hír, ugyanis a karakter a Batman történetek egyik régebbi és legikonikusabb gonosztevője. Korábban nagy szerepe volt Christopher Nolan trilógiájának első részében, a Batman: Kezdődik!-ben, a Gotham sorozatban és a Batman: Arkham-videojátékokban is.

batwoman
Madárijesztő lesz az új főszereplő feltűnésének kulcsa. Fotó: DC Comics

A bennfentes forrásból származó információk alapján a karakter a Batwoman széria második évadában is kiemelkedő szerepet kap: történet szerint az egykori egyetemi professzor lesz a magyarázat az új főhős, Ryan Wilder feltűnésére, ugyanis ő a felelős a nő édesanyjának haláláért. Továbbá arra is fény derült, hogy Rose karaktere csak a következő évadában fog ténylegesen kilépni a sorozatból, ugyanis Kane meghal (azt nem tudni, hogy Madárijesztőnek lesz-e köze hozzá), Wilder pedig ellopja a jelmezét, hogy Batwomannek öltözve vegyen revansot Madárijesztőn.

Crane szerepeltetése ugyanakkor csak Wilder feltűnésére lehet magyarázat, ám az első szezon cselekményei többek közt a Kane és a Wayne családok kapcsolatára is nagy hangsúlyt fektetett. Az, hogy a korábbi címszereplő halálát követve Wilder miként kapcsolódik össze ezen történetszálakkal, egyelőre kérdéses. Ahogyan az is, hogy a korábban bemutatott gonoszok, mint Alice, Hush vagy Safiyah feltűnnek-e a sorozatban, mint Wilder ellenségei.

A The Direct értesülése szerint a Madárijesztő szerepére jelenleg is keresik a megfelelő színészt, illetve még azt sem tudjuk, ki fogja megformálni Wildert. A legújabb információk szerint a The CW a Riverdale sztárját, Vanessa Morgant kereste meg a szereppel, de a Brooklyn 99 sorozat Diaz nyomozóját alakító Stephanie Beatriz is kampányol a lehetőségért. A Batwoman a tervek szerint 2021. januárjában folytatódik, immár Ryan Wilderrel a címszerepben.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!