Aki falja a könyveket, az biztos tudja, hogy a különböző kötetekhez kapcsolódó kiegészítők világa nem merül ki a könyvjelzőkben, hiszen manapság mindenféle extrák – például a könyvkabátok vagy a könyvkanapék – segítik az olvasók életét. Az idei év sztárjai pedig kétségkívül a book nook névre hallgató alkotások lesznek, amikkel a regényekkel zsúfolt polcok varázsolhatók igazán egyedivé.

A book nook kiegészítők a könyvek közti üres teret hivatottak kitölteni, illetve feldobható velük az egymást követő kötetek egysíkúsága – már ha egyáltalán beszélhetünk ilyesmiről. A háromdimenziós, makett-szerű alkotások, amellett hogy könyvtámaszként funkcionálnak, még rendkívül mutatósak is: olyan, mintha a kötetek közti kapuk lennének, amik egy apró, képzeletbeli világba engednek betekintést.

Benjamin és Pamela George a Hemisphere Design nevű vállalkozásuk keretében olyan kreatív book nook darabokat alkotnak, amiket híres regények inspirálnak. Készült már kiegészítő a Harry Potter-sorozat alapján, de a pár munkái között találunk a Sherlock Holmes történeteket megidéző darabokat, illetve A Gyűrűk Ura-trilógia vagy a Nyomorultak ihlette alkotásokat is. Szerintünk nagyon megkapóra sikeredtek, mutatunk is közülük néhányat:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!