Június 11. nagy fordulópont volt a PlayStation 5 karrierjében, hiszen nemcsak megtudtuk végre, hogyan néz ki a Sony új konzolja, de mozgás közben láthattunk legalább két tucat olyan játékot, amik az elkövetkező másfél évben érkeznek majd az újgenerációs masinára. Ezek közül ugyanakkor kiemelkedik egy, ami magasan vezeti a várólistánkat: a Guerrilla Games fejlesztésében készülő Horizon Forbidden West.

A PlayStation 4 hét éves karrierje alatt számos kiváló exkluzív játék jelent meg a platformra, elég csak a Marvel’s Spider-Manre, a 2018-as God of Warra, az Uncharted 4: A Thief’s Endre vagy a június 19-én érkező The Last of Us Part II-re gondolni. Az összes nagy név között akad ugyanakkor egy olyan cím, ami különösen közel áll a szívünkhöz, ez pedig a 2017-es Horizon: Zero Dawn, ami idén ráadásul megjelenik PC-re is.

A holland Guerrilla Games játéka a távoli jövőbe kalauzolt minket, egy olyan világba, ahol az emberiség visszaszorult törzsi szintre, megvetik az „ősi” technológiákat, a bolygót pedig hatalmas gépek uralják. Ezen disztópia szülötte Aloy, akivel a Horizon Zero Dawn több tucat órára rúgó története során felfedhetjük az elpusztult civilizáció sorsát, megfejthetjük a gépek rejtélyét, nem mellesleg megmenthetjük a bolygót egy újabb kataklizmától.

playstation 5 horizon forbidden west
Fotó: SIE

A Guerrilla játéka szemkápráztatóan gyönyörű lett, hatalmas, változatos és szabadon bejárható területekkel, a gépek elleni harc szintén kiválósra sikeredett, Aloy karaktere az egyik legszimpatikusabb főhős az elmúlt évekből, és akkor még nem beszéltünk a sztoriról, ami egészen a befejezésig nem játssza ki minden ütőkártyáját. A programhoz ráadásul egy meglehetősen tartalmas kiegészítő is készült The Frozen Wilds címmel, ugyanakkor még ez sem volt képes csillapítani az éhségünket egy rendes folytatás után.

Szerencsére a Horizon Zero Dawn egy kifejezetten sikeres játék lett, 10 millió példánynál is többet értékesítettek belőle, így borítékolható volt a folytatás, már csak azért is, mert bár a sztori kerek egész, a befejezése nyitott maradt. A Sony és a Guerrilla pedig nem is okozott csalódást, hiszen június 11-én este bejelentették a folytatást PlayStation 5-re, Horizon Forbidden West címmel, és a kedvcsináló videó alapján egy meglehetősen izgalmas második rész készül.

A három és fél perces kedvcsinálóból olyan sok minden ugyan nem derül ki, de annyi azért mégis, hogy azonnal izgalomba hozza a rajongókat. Az újjászületett világot az élőlényeket támadó ragály fenyegeti, Aloy pedig ismét beleveti magát a dolgok sűrűjébe, hogy elejét vegye egy újabb katasztrófának. Természetesen visszatér Sylens, kapunk új, eddig sosem látott gépeket, még változatosabb környezetet (többek között sivatagot), a főhősünk ezúttal már képes lesz a víz alatti világ felfedezésére is, ráadásul jóval nagyobb adagokot kapunk az elpusztult civilizációból. Ahogy arra a cím is utal, eljutunk nyugatra, ami az előzetes tanulsága szerint konkrétan az Egyesült Államok nyugati partját jelenti, és ha minden igaz, lehetőségünk lesz az elpusztult San Francisco bebarangolására is.

Pontos megjelenési dátum természetesen még nincs, így könnyen lehet, hogy ezt a játékot még nem kapjuk meg 2021-ben, ám ez egyáltalán nem szegte a kedvünket, a Horizon Forbidden West így is az első helyen szerepel a PlayStation 5-ös várólistánkon, és alig várjuk, hogy a kontrollert kézbe véve belevághassunk Aloy újabb nagy kalandjába.

horizon forbidden west
Fotó: SIE
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!