A Sony június 11-én este tartotta a nagy, PlayStation 5 tematikájú online eseményét, aminek keretében bejelentették, hogy érkezik a Horizon Zero Dawn folytatása, a Horizon Forbidden West. Megjelenési dátumot még nincs, amiből arra következtetünk, hogy a játék 2022 előtt nem nagyon várható. A rajongóknak ugyanakkor van egy jó hírünk: augusztusban indul egy képregény, ami az első rész után veszi fel a fonalat.

A Horizon Zero Dawn címen érkező képregény első száma augusztus 5-én válik elérhetővé nyomtatott és digitális formában, méghozzá az itthon kevésbé ismert Titan Comics gondozásában. Kifejezetten jó hír, hogy a sztoriért a játék történetének megalkotásában is oroszlánrészt válló Anne Toole felel, míg a rajzok Ann Maulina munkáját dícsérik.

horizon zero dawn képregény
Az első szám borítója. Fotó: Titan Comics

A képregény története a Horizon Zero Dawn eseményei után veszi fel a fonalat, és a szinopszis szerint nem a játék főhőse, Aloy lesz a központi figura, hanem Talanah Khane Padish, akinek már a játékban is fontos szerep jutott a Hunter’s Lodge küldetések során. A sztoriról eddig kevés lényegi információ szivárgott ki (ami éppenséggel nem baj), de az eddig ismert részletek alapján annyi biztos, hogy Aloy rejtélyes módon eltűnik, így Talanah feladata lesz, hogy levadásszon egy teljesen új gyilkos gépezetet.

Akinek felkeltette az érdeklődését a képregény, annak tudnia kell, hogy itthon meglehetősen macerás beszerezni a nyomtatott verziót, ugyanakkor a Horizon Zero Dawn megvásárolható lesz az iOS-re és Androidra egyaránt elérhető Comixology alkalmazáson keresztül is, sőt az applikációban már most elő lehet fizetni a teljes sorozatra – amiről egyelőre nem tudjuk, hogy összesen hány füzetet fog számlálni.

Ha pedig valaki nem lenne képben az eredetileg PlayStation 4-exkluzív, de a nyáron PC-re is érkező Horizon Zero Dawn videojátékkal kapcsolatban, annak melegen ajánljunk egy korábbi cikkünket, amiben egyaránt kitértünk az első részre, és a jövőben érkező folytatásra is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!