Hamarosan, egészen pontosan július 1-jén kerül a könyvesboltokba az újra kiadott Vaják-sorozat következő darabja, a Tűzkeresztség, így A megvetés ideje után az olvasók tovább folytathatják a lengyel író, Andrzej Sapkowski epikus dark fantasyját.

Sapkowski komor hangvételű történetei már jóval a Netflixes adaptáció előtt népszerűek voltak, köszönthetően a The Witcher-játékoknak, ám a sorozatnak hála manapság a korábbinál jóval nagyobb érdeklődés övezi a Vaják-sztorikat. A kelet-európai folklórral és noir hangulattal ötvözött fantasyk a magyar olvasókat is megnyerték maguknak, és a PlayOn-féle kiadások után most a Gabo kiadó gondozásában olvashatjuk a szép sorban érkező köteteket.

A Vaják: Tűzkeresztség borítója újfent az ismert magyar grafikus, Tikos Péter keze munkáját dicséri. A tetoválóként is dolgozó művész munkái már sokatoknak ismerősek lehetnek, hiszen a Vaják-kötetek előtt olyan kiadványok borítóit díszítették a rajzai, mint a Brian Staveley-féle A Csiszolatlan Trón krónikája-trilógia, illetve különböző M.A.G.U.S., Dungeons and Dragons és Shadowrun regények. A magyar fordításért pedig ezúttal is Kellermann Viktória felelt.

vaják tűzkeresztség
Fotó: GABO Kiadó

Ami pedig a beltartalmat illeti, Ríviai Geralt, Ciri és Yennefer történetét továbbra sem fenyegeti az ellaposodás veszélye, legalábbis a fülszövege erre enged következtetni:

„A varázslógyűlést ért támadásban Geralt súlyosan megsérült. A vaják feladata, hogy védje az ártatlanokat és megsegítse a szükségben azokat, akiket nagy hatalmú és veszedelmes szörnyek fenyegetnek. Most azonban sötétség borult a világra, és Ciri, Cintra trónjának várományosa, eltűnt – egy pletyka szerint a nilfgaardi udvarban készül az esküvőjére. Geraltnak nincs választása: sérülései ellenére útnak kell indulnia, hogy megmentse a lányt.”

A 424 oldalra rúgó kötetre szerencsére nem kell már sokat várnunk, ugyanakkor arról még mindig nincs hivatalos információ, hogy a netflixes adaptáció második évada mikor kerül be a streaming szolgáltató kínálatába. Annyi ugyanakkor már bizonyosnak tűnik, hogy 2021-nél előbb nem folytatódnak a Henry Cavill főszereplésével készülő kalandok.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!