Keira Knightley egy regény alapján készülő sorozatban vállalt szerepet, ami The Other Typist címmel érkezik a Hulu streamingszolgáltató kínálatába valamikor a közeljövőben – ez egyben azt is jelenti, hogy a széria itthon jó eséllyel az HBO GO-n lesz látható. 

A színésznő nemcsak szereplője, de egyben executive producere a Suzanne Rindell regényén alapuló sorozatnak, amiben egy olyan gépírónőt alakít, aki a szesztilalom idején a New York-i rendőrséghez kerül. Keira Knightley ugyanakkor nem a sorozat főhősét alakítja: a központi karakter a szintén gépíróként dolgozó, csendes Rose, akit teljesen elbűvöli új munkatársa, a Knightley által életre keltett Odalie, a helyzet pedig akkor kezd igazán érdekessé válni, mikor mindkét nő gyanússá válik egy bűntény kapcsán.

the other typist keira knightley
Fotó: Penguin

Az alkotók szerint a sorozat műfaját tekintve egy pszichoszexuális thriller, ami több komolyabb témakört is érint majd, például az identitást, a társadalmi különbségeket és a megszállottságot. A Variety értesülései szerint a sorozat showrunnere, producere és az első epizód írója Ilene Chaiken lesz, akinek nevéhez az L (The L World) című tévésorozat köthető, az első olyan szerializált dráma, ami kifejezetten leszbikus karakterek körül bonyolódott.

Keira Knightley-nak ez lesz az első sorozatszerepe a 2011-es Kalandok Sohaországban (Neverland) óta, amiben Csingiling szerepében láthattuk. A színésznő a nagyvásznon legutóbb a a BAFTA-díjas Philippa Lowthorpe rendezte Misbehaviour című történelmi dramedyben tűnt fel, ami az 1970-es Miss World szépségkirálynő választás eseményeit dolgozta fel.

A The Other Typist premierjének időpontját egyelőre homály fedi, de a magunk részéről nagyon reméljük, minél hamarabb képernyőre kerül, mert az alkotók és az alapjául szolgáló regény alapján egy kifejezetten ígéretes széria készül. Az Egyesült Államokban a sorozat a Hulu kínálatában lesz elérhető, ami azt jelenti, hogy itthon jó eséllyel az HBO GO-n lesz látható, akár csak a szintén a Hulura készült Castle Rock.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!