Napjaink legsikeresebb norvég krimiszerzőjének, Jo Nesbø-nek eddig nem volt szerencséje Hollywooddal, – gondoljunk csak a katasztrofálisra sikeredett Tomas Alfredson rendezte Hóember adaptációra – de most itt az esély, hogy forduljon a kocka, hiszen hamarosan Ben Stiller készít filmet a szerző legújabb írásából. 

Ezúttal a krimik koronázatlan királyának London című novellájára esett a filmkészítők választása, és bár az írás frissessége miatt a történetről egyelőre keveset tudni, azért norvég író neve alapvetően garancia arra, hogy nem lesz unalmas a sztori. Jo Nesbø írása annyira új, hogy a magyar kiadás is csak 2021 nyarára várható az Animus kiadótól.

A Lionsgate égisze alatt készülő film rendezői székébe Ben Stiller ülhetett, aki korábban főleg humoros, szókimondó alkotásokban mutatta meg magát direktorként (ZoolanderTrópusi viharWalter Mitty titkos élete), de azért akad némi tapasztalata a sötétebb tónusú filmek terén is, hiszen neki köszönhetjük a Szökés Dannemorából című minisorozatot is.

oscar isaac
Oscar Isaac, mint Poe Dameron. Fotó: Disney

A Deadline információ szerint a film főszereplője Oscar Isaac, aki olyan produkciókban láthattunk korábban, mint az Ex Machina, az Expedició vagy az új Star Wars-filmek. Isaac ráadásul nem csak a főszereplője, de a producere is az alkotásnak, és a forgatókönyvet sem amatőr írja, hiszen a Londont Eric Roth adaptálja. Az ő nevéhez nevéhez fűződik többek között a Forrest Gump, a 2018-as Csillag születik és Denis Villeneuve idén érkező Dűnéje is.

Hogy a London mikor kerül a mozikba, és Oscar Isaac mellett kiket láthatunk majd a filmvásznon, az egyelőre a jövő zenéje, de a már bejelentett alkotók névsorát elnézve minden okunk megvan a bizakodásra a minsőéget illetően.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!