A Sony Június 11-én tartotta a Future of Gaming bemutatóját, ahol a PlayStation 5 mellett a konzolra érkező címek egy részéről is lehullott a lepel: többek közt a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesről, a Godfallról és a Horizon Zero Dawn folytatásáról is. Az eseményen ugyan a Guerrilla Games játékáról nem sok minden derült ki, de azóta egy fejlesztői videóból a Horizon Forbidden West újabb részleteire derült fény.

Videójátékos berkekben több szempontból is izgalmas 2020, hiszen az év végén kerül a boltokba az Xbox Series X és a PlayStation 5. Hónapokkal a Microsoft után június 11-én a Sony végre leleplezte a saját konzolját, és a masina mellett több PlayStation 5-ös játékot is bemutattak, köztük a jelenlegi konzolgeneráció egyik zászlóshajójaként említhető Horizon Zero Dawn folytatását, a Horizon Forbidden West-et, ami iránt a legnagyobb az érdeklődés a frissen bemutatott exkluzív címek közül.

A játékról a rendezvényen csak néhány részlet derült ki, de már ez is bőven elég volt ahhoz, hogy felcsigázza az érdeklődésünket. Szerencsére ennyivel nem kellett beérnünk, hiszen az alkotók nemrégiben egy fejlesztői videót osztottak meg a nagyközönséggel, amiben a Guerrilla Games fejlesztőstúdió direktora, Mathijs de Jonge árult el újabb érdekességeket a folytatás történetéről, világáról és újdonságairól.

A történet szerint a legfőbb veszélyt ezúttal egy mindent felemésztő vörös növény jelenti, ami nem csak az élővilágra, hanem az időjárásra is komoly befolyással lesz. Ennek köszönhetően a játékmenet során veszélyes időjárási anomáliákkal kell majd számolni. Emellett új törzsek tűnnek fel a láthatáron, szövetségesek és ellenlábasok egyaránt, de az utóbbiakon nagyobb a hangsúly, hiszen nekik sikerült rájönniük, miképp „szelídíthetők meg” a robotlényeket. Jonge ennél többet nem árult el a történetről.

Ami a játékmenetet illeti, fontos változás, hogy a Horizon Forbidden Westben már a levegőben és a víz alatt is kalandozhatunk. Ennek hála tucatnyi új ellenféltípussal találkozhatunk (például robotkajmánokkal), amiket alaposan ki kell ismernünk ahhoz, hogy esélyünk legyen ellenük. Kiderült továbbá, hogy az Utahtól a nyugati partig nyújtózó játéktérnek már a szárazföldi része is jóval nagyobb lesz az elődben bejárható területnél, és a PlayStation 5 képességeinek hála mindez töltőképernyők nélkül fedezhető fel.

A videó emellett azt is elhinti, hogy a jelenlegi tervek szerint a játék valamikor 2021-ben jelenik meg, de tudva, hogy a hasonló kaliberű, AAA-kategóriás The Last of Us Part 2 és a Cyberpunk 2077 mennyit csúszott, a helyetekben erre nem vennénk mérget.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!