Amennyiben hinni lehet a neten keringő információknak, a Samsung újabb hajlítható kijelzős okostelefonja, a Galaxy Fold 2 idén augusztusban mutatkozik be a menetrendszerűen érkező Galaxy Note20 modellek mellett

A Samsung először 2011-ben állt elő egy hajlítható kijelzős mobil koncepciójával, aminek az érkezését az évek során rengetegen megjósolták, de a valódi telefonra egészen 2019-ig kellett várni, ráadásul ebben az évben több gyártó is előrukkolt a saját megoldásával. A dél-koreai vállalat mellett a Huawei, a Xiaomi és a kevésbé ismert Royole is megvillantott egy-egy modellt, de nem mindegyikből lett kereskedelmi forgalomban is kapható termék. Az első megvásárolható készülékek Samsung, a Huawei és a Motorola nevéhez köthetők: a sort a koreaiak kezdték a Galaxy Folddal, aztán érkezett a Mate X, majd a Razr 2020-as verziója.

samsung galaxy fold
A Samsung Galaxy Fold tavaly ősszel hazánkban is elérhetővé vált. Fotó: Samsung

A hajlítható kijelzős telefonok érkezése ugyanakkor nem sikerült zökkenőmentesre: a Galaxy Fold legelső verziója nagyon sérülékenyre sikeredett, a kijelzők sok helyen már a tesztidőszak során felmondták a szolgálatot, így a gyártó hónapokkal elhalasztotta a megjelenést, hogy dolgozhassanak a problémán. A Huawei ennek hatására szintén finomhangolta a saját termékének strapabírásán, viszont Európában így is csak a készülék második verziója, a Huawei Mate Xs került forgalomba.

A később kiadott Samsung Galaxy Z Flip minősége jelentősen javult, ráadásul új aspektusból közelítette meg a technológia adta lehetőségeket, ám a meglehetősen borsos, félmilliós árcédula okán nem sok ember kezében láthatunk még ilyen telefont.

samsung galaxy flip z
A Galaxy Z Flip már egy egészen más megközelítés. Fotó: Samsung

A Samsung a kezdeti döccenők ellenére is hisz a hajlítható kijelzős technológiában, és még idén a boltokba kerülhet a Galaxy Fold 2, ami iparági pletykák szerint augusztusban mutatkozik be, méghozzá a Galaxy Note 20 telefonok mellett. A lehetséges specifikációkról már most keringenek információk a neten, és ezek salapján a készülék csúcshardverrel és 5G modemmel érkezik, és már a Dinamic AMOLED Infinity Flex kijelzőről is szivárognak a részletek.

Ezek szerint a belső panel mérete 7,7 hüvelyk, 2213 x 1689 pixel felbontással, 11,8:9-es képaránnyal és 120 Hz-es képfrissítéssel, fúrt szelfikamerákkal és Galaxy Z Fliphez hasonlóan itt is üvegrészecskék erősítik a műanyag kijelzőt. A becsukott állapotban használható, külső kijelző 6,23 hüvelykes, 2267 x 819 pixel felbontással, 24,9:9 képaránnyal és 60 Hz-es képfrissítésssel. Ez a kijelző már önmagában nagyobb, mint az iPhone 11 panelje, tehát a Galaxy Fold 2 összehajtva sem lesz kicsi. A hírek szerint a Samsung 300 ezer készüléket tervez legyártani havi szinten, évi 3 milliós eladással számolva.

samsung galaxy fold 2
Akár ilyen lehet a Galaxy Fold 2. Fotó: wondowsunited.de

Hogy ezekből az információkból pontosan mennyi felel meg a valóságnak, az csak augusztus elején fog kiderülni, viszont addig is reménykedhetünk abban, hogy a Samsung Galaxy Fold 2 az elődjénél valamivel pénztárcabarátabb árcédulával és az első verziónál tapasztalt hibák nélkül kerül majd a boltok polcaira.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!