A The Witcher sorozat sikere után a Netflix ismét egy sötétebb hangulatú fantasy készítésébe vágott bele, Cursed címmel, főhősnek pedig a 13 okom volt első évadából ismerős Katherine Langfordot választották.

Az Artúr mondakör egyik fontos eleme a varázslatos, Excalibur névre hallgató kard, amit a egyes legendaváltozatokban egy kőből húznak ki, máshol pedig a Tó hölgyének ajándéka. A Netflix új, Cursed című sorozata ugyanakkor csavart egyet ezeken a mondákon, és ezúttal a Katherine Langford alakította Tó Hölgye ragadja meg a legendás fegyvert, hogy a gonosszal szembeszállva megmentse népét.

A Cursed a Thomas Wheeler által írt és a Frank Miller illusztrációival ellátott, azonos című regény adaptációja, aminek fontosabb szerepeiben olyan színészek tűnnek fel, mint a Vikingekből ismert Gustaf Skarsgard, vagy a Misfitsben és a Bodyguardban látott Matt Stokoe.

A sajtó egy része máris a következő Trónok harcaként emlegeti a sorozatot (bár ezt már a The Witcher esetében is hallottuk), és már nem is kell sokat aludnunk, hogy kiderüljön mennyire igaz ez az állítás, hiszen a Cursed július 17-én érkezik a Netflix kínálatába.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!