Nagyon érdekes hír terjed az interneten: a The Hollywood Reporter értesülései szerint Michael Keaton ismét magára öltheti Batman gúnyáját, többek között a 2022-re tervezett, Ezra Miller főszereplésével készülő Flash-filmben.

A filmes magazin szerint Michael Keaton tárgyalásokat folytat a Warner Bros. stúdióval, hogy újra eljátssza Batman/Bruce Wayne szerepét a régóta halogatott Flash filmben, ami a jelenlegi információk szerint az időutazós Flashpoint képregény történetét adaptálná a vászonra.

Keaton eddig kétszer alakította a Sötét Lovag karakterét, méghozzá a Tim Burton-féle adaptációkban, az 1989-es Batmanben, és az 1992-es Batman Visszatérben. A 90-es években még úgy volt, hogy a színész visszatér egy harmadik részre is, de a Warner Bros. a második film csökkenő bevétele után egy kevésbé sötét hangulatú szuperhősfilmet szeretett volna a vásznon látni, ami végül oda vezetett, hogy Burton és Keaton sem tértek vissza, helyettük Joel Schumacher és Val Kilmer készítették el a Mindörökké Batmant.

michael keaton batman
Michael Keaton Batman szerepében. Fotó: Warner Bros.

A THR ugyanakkor azt is megemlíti, hogy Keaton nem csupán egyetlen felbukkanásról tárgyal, hanem többről, és olyan formában lenne jelen más alkotásban is, mint a Samuel L. Jackson alakította Nick Fury a Marvel-filmekben, amolyan mentorként a fiatalabb szuperhősök (pl. Batgirl) számára – a Warner Bros. persze nem kommentálta a lap értesüléseit.

A régóta tervezett, és számtalanszor elhalasztott Flash filmről jelenleg annyit lehet tudni, hogy továbbra is Ezra Miller alakítja a címszereplőt, a premierdátum 2022. június 3., és a bennfentesek szerint a történet a Flashpoint című sztorit adaptálná a vászonra. A történet dióhéjban annyi, hogy Barry Allen időutazással egy teljesen új, a sajátjától igencsak eltérő idősíkot teremt, ahol nagyon rosszul alakul a világ sorsa, és többek között egy alternatív Batman segít neki, hogy minden visszakerüljön a régi kerékvágásba – ezt a Sötét Lovagot alakíthatja Keaton, aki tényleg tökéletes választás lehetne a szerepre, hiszen lényegében egy teljesen másik filmes univerzumban létezik, mint Az Igazság Ligájában bemutatkozó Flash.

flashpoint
Fotó: DC Comics

Érdekesség, hogy a Flashpointban nem Bruce Wayne, hanem az apja, Thomas ölti magára Batman gúnyáját, a fia halála miatt érzett fájdalmában, és ennél is őrültebb fordulat, hogy ebben a valóságban Martha Wayne lesz Joker. A leendő film nyilván nem ezt a vonalat fogja követni, és ha Keaton elvállalja a szerepet, akkor Flash valamilyen módon valószínűleg az 1989-es Batman-film univerzumában köt ki, ahol összeakad az ottani, már jóval idősebb Bruce-szal.

Mindez persze még csak találgatás a részünkről, de őszintén gondoljuk, hogy jelen pillanatban annál jobb dolog nem igazán történhetne a DC filmes univerzumával, mint hogy valamilyen formában visszahozzák Michael Keatont Batman szerepében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!