Már jó ideje nem lehetett hallani a Guillermo del Toro rendezésében készülő, felnőtteknek szánt Pinokkió adaptációról, ám a napokban jött a hír, miszerint az animációs filmben Ewan McGregor kölcsönzi a hangját a fából faragott fiú segítőjének, a tücsöknek.

Az 1881-ben indult, Carlo Collodi által írt Pinokkió kalandjait már számos alkalommal adaptálták a filmvászonra, ezúttal pedig a Guillermo del Toro, a különcségéről híres mexikói rendező és forgatókönyvíró végottr bele, hogy ismét animációs filmet készítsen a fából faragott kisfiú meséjéből. A direktor munkásságát ismerve nem csoda, hogy a Pinokkió újragondolt változatát úgy írja le, mint egy brutális mesét, ráadásul Guillermo filmje a Mussolini időszak alatt fog játszódni. Aki tehát azt tervezte, hogy gyerekekkel nézi újra a rosszcsont fabábú kalandjait, annak lehet, hogy érdemes lesz átgondolni ezt az ötletet.

Az előzetes információk szerint a készülő adaptáción – A víz érintéséhez hasonlóan – érződni fog Mary Shelley Frankensteinjének hatása is, így vélhetőleg most sem egy átlagos, sokkal inkább zavarba ejtő produkcióra számíthatunk.

A stop-motion technikával készülő animációs film csapatához Ewan McGregor is csatlakozott, ő kölcsönzi a hangját a történet egyik karakterének, Szóló Tücsöknek, Dzsepettót pedig David Bradley szólaltatja meg, illetve olyan sztárok adják még a hangjukat a produkcióhoz, mint Ron Perlman, Tilda Swinton és Christoph Waltz. Az adaptáció forgatókönyvét Del Toro mellett Gis Grimly, Patrick McHale és Matthew Robbins jegyzi.

A politikai hangvételű Pinokkió sztorit a Netflix karolta fel, emellett készül még a Disney élőszereplős változata is, de ennek a produkciónak még ugyanúgy nincs hivatalos bemutató dátuma, ahogy a Guillermo-féle adaptációnak sem, bár a bennfentesek szerint az utóbbi 2021 előtt aligha lesz látható.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!