A múlt héten már végigsöpört az interneten egy LEGO bejelentés cunami, de még mindig akadnak kisebb hullámok és újdonságok. Ezúttal például a LEGO 76167-es kódszámú Iron Man Armoury készlet képeit és részleteit sodorta parta a víz.

Kár lenne kertelni: számunkra LEGO 76167 Iron Man Armoury ismét egy csalódást keltő Marvel szett, véleményünk szerint az utóbb időben a témáért felelős dizájner csapat nem igazán tett ki magáért, és a legújabb munkájuk sem nevezhető túl eredeti alkotásnak.

Ezúttal egy kisebb szeletet kapunk Tony Stark páncélgyűjteményéből: az összesen 258 alkatrészből öszeállítható építmény öt minfigurát tartalmaz (Tony, két különböző Vasember páncél és két AIM ügynök), egy hot road járművet Stark autói közül, továbbá a páncélok tárolására szolgáló rekeszek egy újabb részletét, néhány aprósággal kiegészítve.

A minifigurák most is rendben vannak, a hot road is jópofa, az építmény többi része viszont most is elég jellegtelen. Az egyetlen pozitívum, hogy a LEGO 71167 lényegében a tavaly megjelent LEGO 76125 készlet „folytatása”, azaz a mostani részlet összeépíthető a Hall of Armour szettel, és van egy olyan érzésünk, hogy a jövőben még találkozni fogunk olyan készletekkel, amikből tovább bővíthetjük a páncélcsarnokot.

Fotó: LEGO Csoport

A LEGO 76167 Iron Man Armoury a többi marveles készlettel együtt augusztus 1-től lesz elérhető világszerte, Európában 30 euróért, ami azt jelenti, hogy hazánkban valahol 12 és 14 ezer forint között lesz a szett végleges ára.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!