A Sony egy blogbejegyzésben felfedte, hogy milyen eladási számokkal nyitott a pontosan egy hete, június 19-én megjelent The Last of Us Part 2, és ahogy arra számítani lehetett, a Naughty Dog játéka minden korábbi PlayStation 4-exkluzív címet túlteljesített – már ami az első három nap eladási adatait jelenti.

A Sony által közzétett blogbejegyzés szerint a The Last of Us Part 2 június 19. és június 21. között négy milliónál is több példányban kelt el – ebben az adatban nyilvánvalóan benne vannak a dobozos és digitális formában vásárolt példányok is.

Ez a szám elképesztően impozáns adat egy olyan programtól, ami mindössze egy platformra, esetünkben PlayStation 4-re érhető el. Egyben azt is jelenti, hogy a Naughty Dog játéka rekordot döntött, hiszen soha ilyen gyorsan nem fogyott még PS4 exkluzív játékból ennyi, a The Last of Us Part 2 lekörözte az Uncharted 4: A Thief’s Endet, a Marvel’s Spider-Mant, a Horizon: Zero Dawnt és a 2018-as God of Wart is.

Íme a pontos összehasonlítás:

  • Uncharted 4: 2,7 millió 3 nap alatt
  • Horizon: Zero Dawn: 2,6 millió 14 nap alatt
  • God of War: 3,1 millió 3 nap alatt
  • Marvel’s Spider-Man: 3,3 millió 3 nap alatt

Hogy a számláló hol fog megállni, azt korai lenne megjósolni, de jelen pillanatban egyáltalán elképzelhetetlen, hogy a játék lekörözi az eddigi legtöbb eladással büszkélkedhető Uncharted 4: A Thief’s Endet is, amiből nem kevesebb, mint 16 millió fogyott – és ebben nincs benne, hogy nem is olyan régen ingyen adták a PlayStation Plus előfizetés mellé.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!