Egy film fogatása során az alkotók rengeteg jelenetet leforgatnak, de ez nem azt jelenti, hogy minden egyes felvételt fel is használnak, hiszen a mozikba kerülő változat a vágószobában nyeri el végleges struktúráját. Természetesen a Harry Potter-filmek esetében sincs ez másképp, és cikkünkben ezúttal négy olyan részletet szedtünk össze, amik kimaradt jelenet formájában maradtak az utókorra.

Kimaradt jelenet: Harry Potter és Hagrid a metróban

El tudod képzelni, hogy Hagrid metrózzon? A film készítői igen, és a Harry Potter és a bölcsek kövében eredetileg lett is volna egy ilyen jelenet, ami nem sokkal Harry és Hagrid első találkozása után játszódik. A két szereplő együtt metróznak Londonban, valószínűleg éppen az Abszol út felé, és arról folyik a diskurzus, hogy az ifjú varázslótanoncnak milyen felszerelésre lesz szüksége az iskolában. Bár kétségételen, hogy a film történetén semmit nem változtat ez a bő fél perc, de van annyira jópofa, hogy nyugodtan bekerülhetett volna a filmbe.

Kimaradt jelenet: éneklős üdvözlés Roxfortban

Ezt az igazán mókás jelenetet nagyon kár volt törölni a Harry Potter és a Tűz serlegéből, hiszen mi például nagyot mosolyogtunk, mikor utólag felfedeztük. A Trimágus Tusa előtt járunk, konkrétan a Beauxbatons és a Durmstrang varázslóképző diákjainak érkezésekor. Dumbledore előrelép és megkéri diákjait, hogy üdvözöljék méltóképpen a látogatókat. Mindezt közös énekléssel teszik, ami inkább tűnik egy tömeges karaoke előadásnak, mintsem lelkes kórusnak, és nemcsak ezért, de Draco arckifejezése miatt is megtarthatták volna a jelenetet. Érdekesség továbbá, hogy ehhez a részlethez már a speciális effektek is elkészültek, az alkotók mégis úgy döntöttek, hogy mégsem lesz helye a film végleges változatában.

Kimaradt jelenet: Petunia néni nagy pillanata

A Dursley-család háziasszonya a filmek során minden volt, csak szimpatikus nem, hiszen mást se láthattunk tőle, csak azt, hogyan bánik szerencsétlen Harryvel. Készült ugyanakkor egy olyan jelenet a Harry Potter és a Halál ereklyjéi 1. részéhez, ami a korábbi hat részhez képest némileg árnyalja Petunia néni karakterét. Mielőtt a Dursley család elköltözne a Privet Drive 4. szám alatti házból, Harry és Petunia beszélgetnek, és a nagynéni szájából ekkora hangzik el egy nagyon fontos mondat, amiben emlékezteti a főszereplőt, hogy a fiúnak nemcsak az édesanyja veszett oda azon a tragikus napon Godric’s Hollow-ban, de egyben az ő testvére is.

Kimaradt jelenet: Ron és Hermione kacsáznak

A film készítői eredetileg úgy tervezték, hogy a Halál ereklyéi első részében Hermione és Ron kimennek kettesben a búvóhelyük közelében lévő tó partjára, ahol a fiú kacsázni tanítja a lányt. A történethez ugyan ez a másfél perc sem ad hozzá semmit, a páros kapcsolatához annál inkább, és utólag belegondolva, egyáltalán nem lett volna rossz, ha a sok nyomasztó és szomorú pillanat mellé bekerül ez a sokkal könnyedebb és felszabadultabb jelenetsor is.

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!