Az elmúlt hetekben a LEGO nagyon belehúzott, hiszen egyre-másra mutatták be a csábítóbbnál csábítóbb építőjátékaikat. Gondoljunk csak a felnőtteknek szánt vonatos szettre, az új Star Wars készletekre, vagy éppen a LEGO Super Mario témára. És ez még nem minden, hiszen a dán játékgyártó LEGO Art néven ma egy olyan, szintén felnőtteket célzó termékvonalról rántotta le a leplet, amire korábban még egyáltalán nem volt példa.

Az már régóta egyértelmű, hogy a LEGO nemcsak a gyerekeket hozza lázba, de a felnőtteket is, ezzel a gyártó is tisztában van, és a dánok az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy egyre több, kifejezetten gyűjtőknek szánt készlet váljon elérhetővé. Elég csak a LEGO Ideas szettekre gondolni, vagy az idén bemutatott Crocodile Locomotive-ra vagy a Lamborghini Sián FKP 37-re gondolni. És a sor ezzel még nem ért véget, hiszen ma lehullott a lepel a LEGO Art néven érkező termékvonalról, aminek hála az otthonunk falait díszíthetjük olyan ikonikus képekkel, amiket először nekünk kell összerakni.

A LEGO Art téma első körben négy készletet tartalmaz:

Amiben mindegyik szett megegyezik, hogy kilenc lépésben építhetők meg, aztán a kilenc különálló részlet állítható össze egy 40×40 centiméteres képpé, aminek a hátára még egy olyan különleges elem is felkerül, aminek hála a végeredmény felakasztható a falra.

Van azonban itt egy csavar: a Marilyn Monroe és a The Beatles készletek esetében a rendelkezésre álló elemekből minden készlet esetében négy variácó építhető meg. A híres színésznő esetében a portré négy különböző színösszeállításban, míg a Beatlesnél a tagok arcképei. Egy dobozból értelemszerűen csak az egyik rakható ki, szóval ha valaki szeretné mind a négyet egymás mellett, akkor négyszer kell megvásárolni ugyanazt a szettet, majd a négy képből összeépíthető az ekkor már 80×80 centiméteres nagy egész.

A Vasember és Star Wars esetében viszont más a helyzet: ezeknél egy dobozból három eltérő variáns rakható össze, ha pedig valaki ezekből a készletekből szerez be hármat, akkor egyrészt egymás mellé illesztheti a különböző variációkat, de ami ennél is fontosabb, hogy a három doboznyi elemből kirakható egy negyedik, teljesen különálló, 120×40 centiméteres kép – Vasember esetében egy fekvő, míg a Star Wars esetében egy álló elrendezésű.

Érdekes extra továbbá, hogy a LEGO Art készletek mellé egy hanganyag is letölthető lesz (lényegében egy podcast), ami az adott szetthez tartozó, nagyjából másfél órás beszélgetéseket tartalmaz, hogy legyen mit hallgatni, miközben készülnek a lakás új LEGO díszei.

Ami az árat illeti, az elég húzós, ugyanis 43 000 forint a készletek darabja, szóval aki szeretne egy teljes gyűjteményt, annak elég mélyen a zsebébe kell nyúlni. Spórolni ráadásul már nincs sok idő, hiszen mind a négy LEGO Art készlet augusztus 1-én kerül forgalomba: a Vasemberes szett csak a LEGO saját webshopjában, illetve a hivatalos LEGO Store üzletekben lesz megvásárolható, ezzel szemben a téma három másik darabja minden játékboltban, és egyéb, a játékgyártó termékeit forgalmazó áruházban megtalálható lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!