Film készül a Nancy Springer tollából született The Enola Holmes Mysteries regénysorozatból, méghozzá egészen parádés szereposztással: Holmes húgát például a Stranger Things felfedezettje, Millie Bobby Brown alakítja, de rajta kívül is bőven akad olyan színész, akikért érdemes lesz elindítani az adaptációnak otthont adó Netflixet.

Nagyjából egy éve jelentették be, hogy újabb Sherlock Holmes kötődésű film van készülőben, ám ezúttal nem a híres detektív lesz kerül a középpontba, hanem a húga, Enola Holmes, akinek a létezéséről sokan talán nem is tudnak. A karakter nem Sir Arthur Conan Doyle fejéből pattant ki, hanem Nancy Springer írónőéből, aki egy hatrészes young adult regénysorozatot szentelt a tindézser korú lánynak. Az idén érkező, szimplán csak Enola Holmes címmel érkező adaptációban a főhős eltűnt édesanyja rejtélyét igyekszik megoldani, híres bátyjára nem számíthat, ráadásul a kutatás közben egy mindent átszövő politikai összeesküvésre bukkan.

enola holmes
Fotó: Netflix

A címszerepben a Stranger Things-sorozattal világsztárrá vált Millie Bobby Brown tűnik fel, míg a bátyját, Sherlockot Henry Cavill (Az Acélember, Vaják) alakítja. Elona másik fivérét, Mycroftot Az éhezők viadala filmekből is ismert Sam Claflin akelti életre, a Holmes-testvérek eltűnt édesanyjának bőrébe pedig nem más bújik, mint a kiváló Helena Bonham Carter.

A film forgatókönyvét a Harry Potter és az elátkozott gyermek című színdarab társszerzője és az HBO-s Az Úr sötét anyagai sorozat írója, Jack Thorne jegyzi, a rendezői székbe pedig a Fleabag epizódjainak legtöbbjéért felelős Harry Bradbeer ülhet. A filmet eredetileg a mozikba szánták, ám a Netflix lecsapott a jogokra: a tinédzser-detektív sztorija idén szeptemberben debütál a streamingszolgáltató platformján.

enola holmes
Fotó: Netflix
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!