Idén ősszel debütál az HBO GO műsorán a Mi vagyunk a medvék című sorozat, ami a svéd író, Fredrik Backman (Az ember, akit Ovénak hívnak) hasonló című regényén alapul. Az öt részes dráma a közösségek összetartó és kitaszító erejéről szól, és arról, mekkora bátorság szükséges ahhoz, hogy valaki szembeszálljon a többséggel.

A Björnstad nevű kisvárosában nem könnyű az élet: nincs se ipar, se turizmus, ám egy dologhoz mindenki ért, és mindenkit érdekel, ez pedig a hoki. Egy maroknyi tizenéves fiú számára pedig megcsillan a remény, mikor esélyessé válnak az országos jéghoki elődöntő megnyerésére.

Björnstadban a hoki olyan, mint egy vallás, ezt a csapatban játszó fiúk is pontosan tudják, és hatalmas nyomás nehezedik rájuk, hogy visszaszerezzék városuk dicsőségét. Mindez egy erőszakos cselekményhez vezet, a közösség pedig döntés elé kényszerül: becsület vagy siker.

Az izgalmasnak ígérkező széria rendezője Peter Grönlund (Góliát, Drifters), a főbb szerepekben pedig lf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe és Oliver Dufaker lesz látható. A filmes munkálatok Svédország olyan jéghideg tájain folytak, mint Gällivare, Overtornea, Haparanda, Kalix, Malmberget és Kiruna, így a széria képi világa nagy valószínűséggel hűen adja majd vissza Backman regényének világát és hangulatát.

A Mi vagyunk a medvék itthon az HBO GO műsorán lesz látható valamikor idén ősszel, de pontos premierdátumot egyelőre még nem jelentett be a szolgáltató.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!