Akinek a hideg futkos a hátán a Michael Bay-féle Transformers-filmektől, az jó eséllyel hozzánk hasonlóan nagyon várja a Transformers: War For Cybertron Trilogy érkezését, aminek az első szezonja, a Siege július 30-án debütál a Netflix kínálatában. Ezúttal nem élőszereplős alkotásokról van szó, hanem animációs sorozatról, és a trilógiára bontott történet első felvonásának most megérkezett a végső előzetese.

A Transformers: War For Cybertron Trilogy a Hasbro, a Rooster Teeth és a Netflix közös munkája, ami Transformers: Generation 1 dizájnt veszi alapul, de a sztori jóval sötétebb és komorabb, mint amit az eredeti rajzfilmben és a Marvel-féle képregényekben olvashattunk. A helyszín Cybertron, ahol már javában dúl a polgárháború az Álcák és az Autobotok között, sőt utóbbiak konkrétan a pusztulás szélére jutottak. Megatron az Allspark segítségével akarja átformálni a megmaradt ellenfeleit, és Optimus Fővezér számára az egyetlen megoldás a sajátjai védelmére, ha az egész bolygót elpusztítja…

Transformers: War for Cybertron címmel 2010-ben ugyan már kaptunk egy videójátékot, de ennek a sorozatnak semmi köze az Activision által kiadott és a High Moon Studios fejlesztette programhoz, csupán az alapötlet (háború a Cybertronon) hasonló. Az animációs sorozat dizánja nagyszerűen hozza azt a világot, amit a rajongók a 80-as és 90-es években megszerettek, a sötétebb tónusú történet pedig garanciának látszik arra, hogy a korábbi rajzfilmeknél (és a Michael Bay-filmeknél) jóval komolyabb alkotást kapunk. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy végre érkezik az a Transformers-sorozat, amiről régóta álmodozunk.

transformers netflix
Fotó: Netflix

Amit érdemes még tudni, hogy a trilógián belül nem három hosszabb filmet kapunk, hanem hatrészes évadokat, és az első szezon július 30-án érkezik meg a Netflixre. Hogy a folytatások mikor várhatók, arról egyelőre nincs hivatalos információ, de azt már tudjuk, hogy a második évad címe Transformers: War for Cybertron – Earthrise lesz, és ebből már nyilván kitalálható, hogy az alakváltó robotok bizony eljutnak a Földre is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!