A Variety magazin értesülései szerint David Leitch nemrég bejelentett Bullet Train című akció-thrillerében nem kisebb színészlegenda vállal szerepet, mint Brad Pitt, sőt ha minden igaz, ő lesz a bérgyilkosokat fevonultató alkotás főhőse.

Az idén 56 éves Brad Pitt a Tarantino-féle Volt egyszer egy Hollywoodban nyújtott alakításáért többek közt elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart és Golden Globe díjat, és ezek után mindenki érdeklődve várta, hogy a színész merre indul tovább, és nagyon úgy tűnik, hogy megvan az alkotás, ami elnyerte a színész tetszését.

A Sony Pictures stúdió közreműködésével készülő Bullet Train az egykori kaszkadőr David Leitch legújabb rendezése, és ha valakinek nem ugrana be azonnal, hogy kiről is van szó, annak annyit érdemes tudni, hogy neki köszönhetjük a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs & Shaw című akciófilmeket is. Érdekesség, hogy Leitch korábban már több filmben dolgozott együtt Brad Pittel, főleg kaszkadőrként, hiszen együtt készítették a Harcosok klubját, az Ocean’s Elevent és a Mr. és Mrs. Smith-et, viszont a Deadpool 2-ben rendezőként is, hiszen a színész itt is felbukkant egy nyúlfarknyi mellékszerepben.

brad pitt bullet train
David Leitch a Deadpool 2. forgatásán. Fotó: 20th Century Fox

Az Isaka Kotaro japán író Mariabītoru című könyvén alapuló Bullet Trainben öt bérgyilkos egy Tokióból Moriokába tartó vonaton találja magát, és a felszállást követően minden jel arra mutat, hogy a megbízatásaik összefüggnek, a kérdés pedig az, hogy ki ússza meg élve a vonatutat, és a túlélőre mi vár a végállomáson. A regény jövőre már angolul is olvasható lesz, magyar kiadásról ugyanakkor egyelőre még nincs hír.

Ami pedig az adaptációt illeti, a Sony bízik abban, hogy még idén sikerül leforgatni a filmet, és mivel a történet javarészt egyetlen helyszínen játszódik, talán az új koronavírus miatti szabályokat is könnyebb lesz betartani a munkálatok során.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!