A LEGO és az IKEA két éve jelentették be, hogy BYGGLEK néven közös termékek fejlesztésébe kezdenek, és egy német áruháznak köszönhetően végre kiderült, hogy pontosan mik az első eredményei a két skandináv vállalat együttműködésének.

A közös projekt eredményeire a PromoBricks bukkant rá egy német IKEA áruházban, és a felfedezést nem is voltak restek megosztani a nagyvilággal: egy speciális készlet és három tárolódoboz az együttműködés eredménye – ezek a termékek nagy valószínűség szerint csak IKEA áruházakban lesznek megvásárolhatók. A LEGO 40357 kódnevű, 201 elemet tartalmazó BYGGLEK szett különböző alkatrészeket tartalmaz, amikből (például) bútorok építhetők a csomagban található két, klasszikus kinézetű minifigura számára. Ez a készlet ugyanakkor csak kiegészítő a BYGGLEK tárolóeszközök számára, amikből három kivitel lesz elérhető:

  • Kicsi: 26 x 18 x 12 cm
  • Közepes: 35 x 26 x 12 cm
  • Három tárolóból álló szett (a pontos méretekre nem derült fény)
lego ikea bygglek
Fotó: promobricks.de

A műanyag dobozok különlegessége, hogy az oldalaik egy része és a tetejük úgy lett kialakítva, hogy kompatibilisak legyenek a LEGO alkatrészekkel, tehát a tárolók nemcsak biztonsággal összeilleszthetők, de építeni is lehet rájuk, tehát egyszerre szolgálnak az elemek tárolására, játékra, és arra, hogy a tulajdonosaik ki tudják élni a kreativitásukat.

lego ikea bygglek
Fotó: promobricks.de

A mannheimi IKEA-ban felbukkant termékek árai a következők: a speciális, jó eséllyel csak az áruházban elérhető LEGO készlet 15 euró (~5300 Ft), a kis doboz 13 euró (~4500 Ft), a közepes 15 (~5300 Ft), míg a három elemből összeállítható tároló 10 euróba (~3500 Ft) kerül.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a PromoBricks cikke szerint a kollekció tévedésből került ki a német áruházba. A magazin kérdésére, hogy hivatalosan mikor lesznek kaphatók a LEGO/IKEA termékek, eltérő információk hangzottak el, ezek alapján a BYGGLEK szett és tárolók augusztus és október között jelennek meg, jó eséllyel világszerte, így Magyarországon is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!