Tavasz óta nem titok, hogy a LEGO és a Nintendo évek óta közös építőjátékokat terveznek, és az együttműködés első gyümölcse, a LEGO Super Mario termékcsalád augusztus 1-én kerül a boltokba. Most viszont lelepleződött egy újabb termék: a 2646 elemből összerakható LEGO 71374 Nintendo Entertainment System (NES) konzol.

A szett a kínai VJGamer oldalon bukkant fel, és nem kamu, hiszen a kiszivárgott képeken nemcsak a csomagolás látszik, de a beltartalom egy része és az építési útmutató is. A LEGO 71374 kódszámú Nintendo Entertainment System igazi nosztalgiabomba, hiszen a készletből az 1983-ban megjelent NES konzol rakható össze, és jár mellé egy tévé, amin az 1985-ös Super Mario Bros. fut, továbbá a csomag része egy megépíthető kontroller és egy cartdrige.

A fotókról ugyanakkor az is jól kivehető, hogy a hivatalosan még be nem jelentett szett valahogy kombinálható a LEGO Super Mario kezdőcsomagjával, illetve a tévét úgy lehet majd megépíteni, hogy a készülék oldalára került apró karral a képernyőn mozgatható a Mario figura, ami a képek alapján elég egyedinek tűnik: leginkább egy fém kitűzőre hasonlít.

A képek mellé érkező információk szerint a LEGO alkatrészekből megépíthető konzol mérete 20,8 x 7,5 cm, míg a régi, katódcsöves tévé 23,9 x 22,6 cm, és a készlet összesen 2646 elemből áll. A megjelenés a LEGO Super Mario szettekkel egy időben, tehát augusztus 1-én várható világszerte, így Magyarországon is – utóbbira utal, hogy a dobozon magyar felirat is olvasható, ha elég szemfülesek vagyunk: „régimódi gördülő mechanika”.

A kiszivárgott információk szerint a LEGO NES ára meglehetősen húzós: 230 euró, tehát közel 80 ezer forint. Ez olyan szempontból viszont nem meglepő, hogy licencelt készletről van szó, illetve már a csomagoláson is látható, hogy a dán játékgyártó egyértelműen a felnőtt gyűjtőknek szánja a szettet, hiszen a doboz alján ott virít a 18+ jelzés.

A hírt időközben a nemzetközi oldalak is felkapták, és jó eséllyel ennek köszönhető, hogy lényegében megtörtént a hivatalos bejelentés, hiszen a LEGO Twitter csatornájára kikerült egy rövidke videó, amin a fenn tárgyalt készlet sziluettje látható. Szinte biztos, hogy hamarosan egy hosszabb mozgóképen és jó minőségű fotókon is láthatjuk majd a LEGO NES-t.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!