Még javában készül a Robert Pattinson főszereplésével érkező The Batman, de a Warner Bros. máris berendelt egy kapcsolódó sorozatot, ami az HBO Max streaming szolgáltató kínálatában lesz elérhető, és Gotham City rendőrkapitányságára fog koncentrálni.

Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiája óta rendesen fel van adva a lecke azoknak a filmeseknek, akik a népszerű hős karakteréhez nyúlnak, ám a jelek szerint a jövőre érkező The Batman alkotói nem félnek a kihívástól. Erre utal legalábbis, hogy a Robert Pattison főszereplésével készülő új nagyjátékfilm mellet készül egy úgynevezett spin-off sorozat is, ami a film cselekménye előtt fog játszódni, és a Gotham Cityben elharapódzó korrupcióra helyezi a hangsúlyt a rendőrkapitányságon és az ott dolgozó nyomozók szemszögén keresztül.

A Warner Bros. stúdió már be is rendelte a szériát, ami a nemrégiben indult HBO Max streaming szolgáltatás kínálatában lesz elérhető, a történetért pedig az Terence Winter felel, aki már a Maffiózók és a Gengszterkorzó kapcsán is bizonyította, hogy nagyon ért a bűn világához – és azt sem szabad elfelejteni, hogy neki köszönhetjük a Martin Scorsese rendezte Wall Street farkasa forgatókönyvét is. További jó hír, hogy a spin-off producerei között ott van a The Batman rendezője, Matt Reeves is.

Ami igazán érdekessé teszi a frissen bejelentett sorozatot, hogy a 2014 és 2019 között öt évadot megélt Gotham sorozat nagyjából ugyanazt kínálta, mint az egyelőre cím nélküli spin-off: James Gordon karakterére koncentrálva mutatta be a Sötét Lovag érkezése előtti, a bűn által fojtogatott Gotham Cityt. A legnagyobb kérdés tehát az, hogy a most bejelentett széria miképp tudja újra kijátszani ezt a kártyát úgy, hogy ne érződjön felesleges ismétlésnek. Ami tippünk az, hogy Terence Winternek köszönhetően ez a széria sokkal földhözragadtabb lesz, mint a Gotham, jó eséllyel sokkal inkább a nyomozásra és a politikára fog koncentrálni, mintsem Batman leendő szuperbűnöző ellenfeleire.

Hogy tényleg így lesz-e, az csak jövőre derül ki, hiszen a jelenlegi információink alapján a The Batman 2021. október 1-én kerül a mozikba, és hiába beszélünk előzményről, elég nagy az esélye, hogy a spin-off csak a premiert követően lesz elérhető az HBO Max kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!