Tegnap még csak kiszivárgott képeket láthattunk, de a LEGO és a Nintendo végre hivatalosan is leleplezte a LEGO 71374 Nintendo Entertainment System készletet, amiből a japán cég 1983-ban piacra dobott konzolja, a NES rakható össze, méghozzá egy tévé, egy kontroller és Super Mario Bros. cartridge társaságában.

Ha egészen őszinték akarunk lenni, akkor a készlet különlegessége igazából nem is az, hogy LEGO elemekből közel méretarányosan megépíthető a NES konzol (amibe még a Super Mario Bros. cartridge is behelyezhető), hanem a mellé járó jópofa kis tévé, ami úgy lett kialakítva, hogy az oldalán található apró kar segítségével tekerhető a képernyő, így imitálva az eredeti játékot, mintha tényleg Mario ugrálna a klasszikus pályán.

És ez még nem minden, hiszen a retro készülék tetejére felhelyezhető a korábban már leleplezett LEGO Super Mario figura, ami a készlettel összekapcsolva a beépített hangszóróinak hála még dallamokat is biztosít a forgó kép mellé, így hozva létre a tökéletes illúziót.

A tegnap kiszivárgott információk többi része szintén valósnak bizonyult, hiszen a 71374 kódszámú LEGO NES készlet tényleg 2646 alkatrészből építhető meg, és augusztus elsejétől lesz kapható világszerte, így Magyarországon is. Az ára pedig 80 ezer forint – legalábbis akkor, ha a dán játékgyártó hivatalos webshopjából rendeljük meg a maga nemében egészen egyedülálló, és elképesztően jól kidolgozott és részletes szettet.

lego nintendo
Balra az eredeti konzol, jobbra a LEGO verzió. Fotó: LEGO Csoport

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!