A Josh Maleran regénye alapján készült Madarak a dobozban a Netflix történetének egyik legnagyobb sikere lett, a legnagyobb streaming szolgáltató szerint csak az első héten 40 milliónál többen indították el a filmet. Ezek után pedig nem meglepő, hogy a nemrég bejelentett második regényből is elkészül az adaptáció.

A Sandra Bullock főszereplésével készült, a nézők szerint élvezhető, de a kritikusok által lehúzott posztapokaliptikus horror 2018-ban debütált a Netflixen, és mind a mai napig a streaming szolgáltató egyik legjelentősebb saját gyártású produkciójának számít. A Madarak a dobozban története egy anyáról és két gyermekről szól, akik egy biztonságos helyet keresnek a civilizációnkat szinte teljesen elpusztító szörnyetegek elől.

A furcsa lények a cselekmény szerint teljesen váratlanul bukkannak fel, és a megpillantásuk oda vezet, hogy az emberek öngyilkosságot követnek el. A túlélés kulcsa éppen ezért a szem eltakarása, máskülönben a gyors őrület után azonnal jön a biztos halál. Mindezt pedig csak tetézi, hogy akadnak olyan emberek is, akik arra kényszerítik a túlélőket, hogy ránézzenek a furcsa szörnyetegekre.

Egy ideje már tudható, hogy a film alapjául szolgáló regénynek érkezik a folytatása, méghozzá Malorie címmel – a főhősnő után –, amiből 2020. július 21-től már kapható is lesz az angol nyelvű verzió. A Movieweb pedig arról számolt be, hogy az író Josh Maleran szerint a második résszel kapcsolatban már meg is indult a tervezgetés a Netflixnél.

madarak a dobozban
Fotó: Del Rey Books

A folytatás sztorijáról jelenleg nem sokat lehet tudni, és egyelőre azzal kapcsolatban sincs semmilyen hivatalos információ, hogy a második részre visszatér-e Sandra Bullock, sőt igazából még az sem jelenthető ki biztosan, hogy tényleg elkészül-e a feldolgozás, a Netflix részéről ugyanis még semmilyen hivatalos bejelentés nem történt. Maleran ugyanakkor azt is elárulta, hogy új könyvének megírásában egyáltalán nem befolyásolta a film megtekintése, pusztán annyi változott, hogy írás közben már automatikusan Sandra Bullock lebegett a szeme előtt, mikor elképzelte a karaktert.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!