Nemrég számoltunk be arról, hogy két évvel a hivatalos bejelentést követően végre kiderült, milyen termékekkel áll elő az együttműködésre lépett LEGO és IKEA. Az eredmény egy exkluzív készlet, ami csak svéd bútorgyártó áruházaiban lesz elérhető, illetve három különböző tároló, amiben a dán építőjáték alkatrészeit lehet tárolni. Utóbbiakról érkeztek most új képek a német PromoBricks jóvoltából.

Ahogy azt a korábbi cikkünkben is írtuk, a BYGGLEK névre keresztelt termékcsalád érdekesebbik részét a tárolódobozok jelentik, amik három különböző kiszerelésben lesznek elérhetők. Egyrészt érkezik egy 26 x 18 x 12 centis kisebb doboz, illetve egy közepes 35 x 26 x 12 centi méretben. A harmadik kiszerelés pedig egy szett, ami három darabból áll: 17 cm széles, 6 cm magas és 12,5 cm mély nagyobb tárolóból, továbbá két 13 cm széles, 6 cm magas és 8,5 cm mély dobozból. Erről az összeállításról kerültek ki most újabb képek a PromoBricks oldalára.

Ahogy az a fotókon is nagyszerűen látszik, a tárolók oldalán is találunk olyan részeket (fogásra is alkalmas bemélyedéseket), ahová lehet építeni, ugyanakkor a belső felületek teljesen simák. Ennek köszönhetően a tárolt elemek biztos, hogy nem „ragadnak” le a doboz aljára, ami nem baj, mert jó eséllyel meglehetősen macerás lenne belülrő lefeszegetni őket.

A tárolók teteje a képen alapján kellően mélynek tűnik ahhoz, hogy ne járjanak le könnyedén, viszont méretre ennek a hármas pakknak a dobozai nem túl nagyok, így komoly LEGO mennyiség tárolására nem alkalmasak, inkább a kisebb alkatrészek gyűjtésére lehet használni őket. Ami hatalmas csalódás, hogy a kialakítás hiába sugallja ezt, a dobozok nem építhetők össze, egymásra tetjére helyezve nem lehet őket összepattintani, nincs szorítóerő, ami elég komoly kihagyott ziccernek tűnik. Az viszont pozitív, hogy hogy a gyerekek (esetleg a felnőttek) kiélhetik a kreativitásukat azzal, hogy építhetnek a dobozok erre alkalmas felületeire.

Ahogy azt a korábbi cikkünkben már említettük, a mannheimi IKEA-ban felbukkant termékek árai aígy alakulnak: a legkisebb doboz 13 euró (~4500 Ft), a közepes 15 (~5300 Ft), míg a három elemből összeállítható tároló 10 euróba (~3500 Ft) kerül. Fontos apróság továbbá, hogy a PromoBricks előző cikke szerint a kollekció tévedésből került ki a német áruházba. A magazin kérdésére, hogy mikor lesznek kaphatók a LEGO/IKEA termékek, eltérő információk hangzottak el, ezek alapján a BYGGLEK szett és tárolók hivatalosan valamikor augusztus és október között jelennek meg, jó eséllyel világszerte, így Magyarországon is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!