Sokan a Netflix következő nagy dobásának tartják a Project Power: A por ereje című akciófilmet, amiben Jamie Foxx és Joseph-Gordon Levitt közösen veszik fel a harcot a szuperképességekre szert tevő rosszarcúakkal.

Az előzetes alapján mi máris bizalmat szavaztunk az alkotásnak, hiszen első blikkre egészen egyedi módon közelít a manapság igencsak divatos szuperképességes témához. Az akcióban és brutális jelenetekben bővelkedő Project Power története szerint New Orleans utcáin új drog terjed, ám a szer nem őrült trippet kínál a fogyasztóknak, hanem különleges képességeket. Ez nem is hangzik rosszul, de ahogy az lenni szokott, akad itt némi bökkenő: a pirula hatása teljességgel kiszámíthatatlan, így egyeseknek áldás, másoknak viszont átok a szer. A drog bevétele után van aki láthatatlan és golyóálló lesz, de emellett a halál is benne van a pakliban.

A filmben Joseph Gordon-Levitt (Looper, A sötét lovag: Felemelkedés) alakítja az elszánt zsarut, aki igyekszik megálljt parancsolni a szuperképességek miatt bekövetkező őrületnek, és ennek érdekében még egy fiatal dealerrel (Dominique Fishback) és egy visszavonult veteránnal (Jamie Foxx) is hajlandó kényszerszövetségre lépni.

A Project Power: A por ereje erősen korhatáros akciófilmnek ígérkezik, és olyan alkotóknak köszönhetjük, mint a rendezésért felelős Henry Joost és Ariel Schulman (Parajelenségek 3–4.), illetve Mattson Tomlin (Little Fish) forgatókönyvíró. A szupererővel megáldott emberek témáján kellemeset csavaró film a Netflixre érkezik, és már nem is kell olyan sokat várnunk rá, hiszen augusztus 14-től már elérhető lesz a streamingszolgáltató kínálatában.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!