A David Lynch-féle Twin Peaks sorozatát is megihlető gyilkosságról szól az a regény, ami Blonde, Beautiful, and Dead – The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks címmel várhatóan 2021-ben érkezik majd a könyvesboltok polcaira.

A Twin Peaks-ből ismert Laura Palmer-ügyet valós gyilkosság ihlette: a víz 1908-ban vetette fel Hazel Drew holtestét a New York állambeli Teal-tónál, és a fiatal lány gyilkosát sohasem kapták el. A sorozat egyik alkotója, Mark Frost azt nyilatkozta, hogy már gyermekkorában magával ragadta az ügy és a gyilkosság nyomán született városi legendák sora, amiről a nagyanyja mesélt neki gyerekkorában, és ez nyújtotta az egyik legnagyobb inspirációt a David Lynch-csel közösen megalkotott, máig feledhetetlen sorozathoz.

Hazel Drew

A megoldatlan gyilkosságról ráadásul most könyv is készül, és a kiadó közleménye szerint a kötet azokkal a titkokkal foglalkozik majd, amit a gyilkosság helyszínéül szolgáló kisváros, Sand Lake közössége igyekezett a lehető legmélyebbre temetni. A kötethez Marks Frost írja az előszót, a szerzők pedig David Bushman és Mark Givens.

A könyv az Amazon Publishing jóvoltából érkezik valamikor 2021 végén, és ezzel párhuzamosan készül egy, a kötetet (és az ügyet) feldolgozó dokumentumfilm is, ami szintén Blonde, Beautiful, and Dead – The Murder Mystery That Inspired TwinPeaks címmel kerül majd a képernyőre, a tervek szerint valamikor jövőre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!