Keanu Reeves nemrégiben már meglepte a rajongóit azzal, hogy része lesz az idén ősszel érkező Cyberpunk 2077 videojátéknak, viszont a színész nem állt meg itt, hiszen  hamarosan megjelenik az első képregény, aminek az elkészítésében ő is közreműködik: ez lesz a BRZRKR, aminek főszereplője egy halhatatlan félisten. 

A Boom! Studios gondozásában érkező képregénysorozat tényleg BRZRKR címmel kerül majd a boltok polcaira, a fura név pedig a főhősből következik: főhősünk Berzerker, egy félig isten, félig halandó lény, aki épp az Egyesült Államok szolgálatában áll, és olyan feladatokat old meg, ami másnak túl véres vagy veszélyes lenne. A halhatatlan hős 80 ezer éves, és pont úgy néz ki, mint Keanu Reeves, ami már csak azért is vicces, mert rengetegen poénkodnak azzal, hogy a színész halhatatlan, hiszen jó pár éve gyakorlatilag ugyanúgy néz ki.

A történet szerint Berzerker azért dolgozik az USA-nak, mert cserébe fény derülhet az eredetére, és arra, hogy miképp vethet véget az életének. Az alkotók jó pár fordulatot, és vérbő sztorit ígérnek – utóbbi abból is következik, hogy hősünk apja egy hadisten, így Berzerker arra van kárhoztatva, hogy élete során folyamatosan véres konfliktusokba bonyolódjon. Reeves Matt Kindt társszerzővel együtt vetette papírra történetét, a rajzokért pedig Alessandro Vitti felel.

keanu reeves brzrkr
Fotó: Boom! Studios

A sorozatot jelenleg 12 részesre tervezik, a BRZRKR első szám pedig idén októberben érkezik, hagyományos és digitális formában egyaránt. Érdekes adalék továbbá, hogy a képregény kiadója máris „first look” megállapodást kötött a Netflix-szel.

Ez lényegében annyit tesz, hogy amennyiben a streaming szolgáltató fantáziát lát a megfilmesítésben, akkor először ők tehetnek ajánlatott a Boom! Studiosnak. Ennek hála pedig az sem elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb a képernyőn is látható lesz a karakter. Keanu ráadásul azt nyilatkozta, imádná eljátszani Berzerker karakterét, sőt azt sem bánná, ha végül más kapná a szerepet, annyira szórakoztatónak tartja a történetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!