Odavagyunk a képregényekért és könyvekért, így néhány éve nagy örömmel fogadtuk a hírt, miszerint egyes DC szuperhősök történetei ifjúsági (avagy young adult) regények formájában is elérhetők lesznek. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Könyvmolyképző gondozásában hamarosan magyarul is olvashatók lesznek ezek a kötetek, többek között a Wonder Woman: A háborúhozó is.

A magyar boltok polcaira elsőként a Macskanő érkezik, méghozzá Sarah J. Maas tollából, ezt követően pedig Wonder Woman kalandját olvashatjuk Leigh Bardugotól. Mindkét szerző neve jól csenghet a young adult műfaj rajongóinak: előbbi írónő például az Üvegtrón, utóbbi pedig az Árnyék és csont kapcsán lehet ismerős az olvasóknak.

A Wonder Woman regény A háborúhozó címet kapta a magyar fordításban, a megjelenési dátumokkal kapcsolatban ugyanakkor még egyik kötet esetében sincs hivatalos információ, ahogy az ár és a borító sem ismert. Mondjuk a kiadó helyében mi biztosan a többször elcsúsztatott Wonder Woman 1984 környékére időzítenénk a kötetek megjelenését.

wonder woman a háborúhozó
A Wonder Woman Warbringer 2017-es kiadása. Fotó: Ember kiadó

Amit feltétlenül érdemes tudni, hogy a kötetekben a tizenéves karakterek kalandjait követhetjük nyomon, mielőtt még ismert hősökké/antihősökké váltak volna, és lévén ifjúsági regényekről van szó, a sztorikból nem fog hiányozni a romantika és az ilyenkor szokásos felnövéstörténet sem. Aki pedig ennél valamivel többre kíváncsi, annak érdemes ellátogatni a Könyvmolyképző oldalára, ahol már bele lehet olvasni a javában készülő A háborúhozó fülszövegébe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!