A megannyi film után ezúttal sorozat készül a Gyerekjátékból, ám mielőtt a fejünket fognánk a sokadik bőr lehúzása hallatán, érdemes tudni, hogy Chucky főszereplésével készülő új alkotás szellemisége elméletileg az első két filmhez áll majd közelebb.

Az Chucky-széria első darabja az 1988-as Gyerekjáték volt, ami sokak szerint a kora ellenére is a sorozat legjobbja. Négy folytatást követően, 2013-ban egyfajta rebootként megszületett a Chucky átka, 29 évvel az alapfilm után a Chucky kultusza, majd 2019-ben a nyolcadik rész, ismét Gyerekjáték címmel. A legutóbbi epizód a nézői szavazatok alapján 57 százalékon áll a Rotten Tomatoes oldalon, és talán ennek is köszönhető, hogy ezúttal nem film készül a gyilkos babával a főszerepben, hanem tévésorozat.

A vörös hajú, vérengző bábu legalább olyan ikonikus alakja a horror műfajnak, mint Fredy Krueger vagy Jason Voorhees, így nem hibáztatjuk az alkotókat, hogy újra és újra előveszik a karaktert. A 2021-re ígért, nemes egyszerűséggel Chucky című sorozat az eredeti Gyerekjáték-filmek koncepcióját viszi tovább, tehát egy idillinek tűnő amerikai kisváros élete változik pokollá, mikor a garázsvásárban vásárolt baba végeláthatatlan öldöklésbe kezd.

A szereplők jelentős részét még homály fedi, ahogyan azt is, összesen hány részes lesz az első évad, azt viszont tudjuk, hogy az alkotók közt ott van Chucky atyja, Don Manchini, illetve a Channel Zeróért felelős Nick Antosca, a gyilkos baba hangját ezúttal is Brad Dourif kölcsönzi, Tiffany szerepében pedig ismét visszatér Jennifer Tilly. Biztos továbbá, hogy az Egyesült Államokban a sorozat a SYFY és az USA Network csatornák kínálatát fogja bővíteni, arról ugyanakkor még nincs semmi hír, hogy felénk hol lesz látható a széria.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!