Két aksival, a lehető legerősebb hardverrel és streamelésre kifejlesztett, eddig sosem látott módon felugró 20 megapixeles kamerával érkezik a Lenovo mobilgamereknek szánt okostelefonja, ami Legion Phone Duel néven kerül majd a boltokba.

Napjainkban nem számít furcsának, ha az új okostelefonja vásárlásakor valaki figyelembe veszi, hogy a készülék megbirkózik-e a mobilos PUBG-vel, esetleg a Call of Dutyval. Ezen igény kielégítésére egyre több gyártó fejleszt kifejezetten játékra tervezett mobilokat, és a vásárlók kegyeiért folytatott versenybe most beszállt a kínai Lenovo is, hiszen érkezik az első gamereknek szánt telefonjuk, a Legion Phone Duel.

A készülék egy 6,65 hüvelykes, FHD+ felbontású és 144 Hz-es képfrissítésre is képes AMOLED kijelzővel kerül forgalomba, a burkolat alatt pedig napjaink legerősebb mobilprocesszora, egy Snapdragon 865 Plus lapka dolgozik, méghozzá (a választásunktól függően) 12 vagy 16 GB LPDDR5 RAM társaságában, amit 256 vagy 512 GB-os UFS 3.1 tárhely egészíthet ki – bővítésre viszont nincs lehetőség. Emellé speciális multidimenziós rezgőmotorok, egyedi hűtés, és az átlag telefonokhoz képest erőteljes sztereó hangrendszer is dukál.

És ez nem minden: a mobil energiaellátást ezúttal két 2500 milliamperórás telep biztosítja, tehát a telefon összesen 5000 mAh összkapacitással rendelkezik, amit egy brutális, 90 wattos gyorstöltővel lehet telepumpálni. Az ígéretek szerint az 50%-os töltöttség nagyjából tíz perc alatt érhető el a nulláról, a teljes töltöttség pedig fél órába telik.

lenovo legion phone duel
Fotó: Lenovo

A készülék legegyedibb funkciója ugyanakkor a 20 megapixeles szelfikamerának köszönhető, ami nem a készülék tetejéből, hanem a telefon oldalából pattintható elő. A meglehetősen formabontó, és teljesen egyedi megoldásra a játék közbeni streamelés miatt van szükség, így a mobilt fekvő helyzetben tartva nem szükséges külön technika, hogy az éppen futó program mellett a játékos arca is normálisan megjeleníthető legyen. És ha már kamerák: a hátlapi 64 megapixeles főkamera és a 16 megpixeles széles látószögű egység elhelyezése sem szokványos, hiszen a két szenzor nem felülre, hanem középre került.

Arról még nincs információ, hogy hazánkban elérhető lesz-e a Legion Phone Duel, és ha igen, akkor mikor, az viszont biztos, hogy az Egyesült Államokban nem kerül forgalomba a játékra tervezett eszköz, első körben pedig Kínában lehet majd lecsapni rá.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!