Az aranyozott sárkányos orrdíszen megcsillan a hold fénye, ahogy a hajó a partra fut. A szakállas, marcona harcosok pajzzsal a kézben kardot rántanak és kiugranak a fövenyre. Nyílzápor közeleg, a pajzsfalon kopognak a vesszők. Partra szálltak a vikingek…

Ősszel érkezik az Assassin’s Creed-sorozat legújabb epizódja, a Valhalla, aminek a hátterét ezúttal a történelem egyik legikonikusabb időszaka, a viking kor adja. De vajon kik voltak ezek a félelmetes hírű harcosok, akik egész Európát rettegésben tartották, császárok és pápák testőrei, akik fél évezreddel Kolombusz előtt felfedezték Amerikát? Ha érdekel a válasz, akkor van itt egy olyan program, amit érdemes lehet meglátogatnod!

Július 25-26-án Szigethalmon az Emese Várispánságban rendezik a Korismereti találkozót, aminek a fő fókusza pont ez a legendás társaság, a vikingek és a velük kapcsolatban álló, X-XI. századi népek lesznek. Az eseményen több száz hagyományőrző hitelesen, a régészet legfrissebb eredményei alapján elkészített felszereléssel kelti életre a viking kort és mutatja be a korabeli életet és halált: nem csak tábori életképekként láthatod őket, de párviadalokban és seregeket megmozgató csatában is megnézheted őket, ami igazi harcot, nem pedig megrendezett és begyakorolt koreográfiát jelent!

A programok listája meglehetősen széles, hiszen lehetőség lesz betekintést nyerni egy X-XI. századi hadi tábor mindennapjaiba és életébe, megnézni a viking viadalokban összecsapó, párbajozó harcosok küzdelmét, láthatod nagy csatában seregként, pajzsfalban harcolni őket, hajózhatsz a hagyományőrzőkkel viking hajón és kipróbálhatsz igazi középkori játékokat.

És ez még nem minden, hiszen az eseményen megnézhetők a kézművesek, akik helyben megmutatják, hogyan készültek a korabeli emberek ruhái, felszerelése, használati tárgyai, és mivel a korismereti találkozó ezúttal a Történelmi Vásárokkal egybekötve kerül megrendezésre, vásárolhatsz is a jobbnál jobb, korhű ruhákból, ékszerekből, edényekből, páncélokból, fegyverekből. Emellett be lehet kapcsolódni a kézműves foglalkozásokba, lesz íjászkodás és az ostromgépeket nemcsak megnézni lehet, de kipróbálni is. Ráadásul a Történelmi Vásárok jóvoltából HEMA (Historical European Martial Arts) párbajokra és nehézpáncélos buhurt-harcosok bajnokságára is sor kerül!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!