Már a The Boys első évadát sem lehetett azzal vádolni, hogy finomra vette volna a figurát, és a második évad előzetesét elnézve Billy Butcher és eszeveszett kompániája a folytatásban még vérgőzösebb lesz, ha szuperhősök kiiktatásáról van szó.

2019 egyik nagy meglepetés sorozata volt a The Boys, mi magunk is nagyon kedveltük, hiszen a szuperhősös kliséket hátrahagyva egyáltalán nem gáncsmentes lovagként ábrázolta a különleges képességekkel megáldott karaktereket, már-már Watchmen-szerűen rombolva le a képregényekben látott cukormázas világok falait.

A történet persze azon túl is izgalmas, hogy sokszor egészen gyarló szuperhősök kaptak benne helyet: a sztreccsruhás igazságosztókat egy nagyvállalat irányítja, megmondva, hogy a tagoknak mikor és mit kell mondani, sőt még lízingelik is a hősöket. Az egész csak egy nagy üzlet, a sztárként ünnepelt szuperhősök mocskos titkait és ballépéseit pedig eltussolja a szervezet. Persze ez nem mindenkinek oké: Billy Butcher (Karl Urban) is a szedett-vedett csapata megelégeli az áldozatokat és a képmutatást, és a maguk módján neki is látnak a pojáca-szuperhősök módszeres levadászását.

A küldetés természetesen a második évadban is folytatódik, és a folytatás még brutálisabb lesz az előzőnél. A Hughie-t alakító Jack Quaid a napokban úgy nyilatkozott, hogy a második évad forgatását biztosan nem fogja egyhamar elfelejteni:

“…olyan dolgokat tettem ebben az évadban, amiket soha korábban, sőt valószínűleg a jövőben sem lesz alkalmam a munkám során. Nemes egyszerűséggel új szintre emeltük az őrültség fogalmát.”

A magunk részéről mi már alig várjuk, hogy elmerülhessünk a teljesen kifacsart, a vérbő jeleneteket sem nélkülöző világban, és nagyon jó hír, hogy már nem is kell olyan sokat aludni a második évad érkezéséig, hiszen a The Boys szeptember 4-én tér vissza az Amazon Prime kínálatában, ráadásul a streaming szolgáltató már be is rendelte a folytatást, szóval már biztos, hogy nem maradunk harmadik szezon nélkül.

the boys második évad
Fotó: Amazon Prime
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!