A világhírű képregénysorozat egyik különlegessége, hogy 193 füzeten át kizárólag fekete-fehérben volt olvasható. Októbertől viszont ez változni fog: a The Walking Dead színes kiadásban éled újjá, méghozzá extra tartalmak kíséretében.

A The Walking Dead 2003-ban indult útjára az Image Comics kiadó gondozásában, majd a történet 16 év és 193 füzet után ért véget 2019-ben. A széria hiába volt fekete-fehér, a kompromisszumokat nem ismerő történetvezetésnek és a remek karaktereknek hála az elmúlt két évtized egyik legsikeresebb és legnépszerűbb képregénye lett.

A széria két élőszereplős sorozatot is ihletett – ráadásul hamarosan érkezik a harmadik –, és az eredeti történet hiába ért véget a 193. számmal, a TWD univerzumban azért még bőven van puskapor, ezt bizonyítja nemrég megjelent The Walking Dead: Negan Lives képregény is, ami azt meséli el, hogy mi történt a hírhedt karakterrel az eredeti sorozat 174. füzetét követően.

Bár a The Walking Dead világszerte hatalmas népszerűségnek örvend (hazánkban is rendszeresen érkeznek az új kötetek), sokak számára idegen lehet az illusztrációk színtelensége. Nekik lehet jó hír, Robert Kirkman, a képregények atyja nemrég bejelentette: a sorozat színes újrakiadást kap The Walking Dead Deluxe címen. További érdekesség, hogy a képregénysorozat nemcsak színekkel gazdagodik, de a füzetek új borítókat kapnak, ráadásul minden számban helyet kap egy The Cutting Room Floor szekció is, amiben Kirkmantől olvashatunk kommentárokat, háttér-információkat és egyéb érdekességeket.

A színekért Dave McCaig (The New Avengers, American Vampire) felel, az új borítókat pedig Dave Finch (Batman: The Dark Knight), Arthur Adams (Incredible Hercules) és Julian Totino Tedesco (Hawkeye: Kate Bishop) szállítják. Az első szám október 7-én debütál az Egyesült Államokban, ezt követően pedig havi bontásban, kettesével érkeznek az újabb füzetek.

Szerző: Kicsiny Marcián

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!