Idén ősszel újabb Marvel képregényen alapuló sorozat érkezik a kisképernyőkre, viszont nem klasszikus szuperhősös sztorit kapunk, hiszen a Helstrom története természetfeletti erők és démonok körül forog.

Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy az Agent of S.H.I.E.L.D. szériában megismert Szellemlovas karakter, azaz Robbie Reyes (Gabriel Luna alakításában) saját sorozatot kap, de a Marvelnél történt szervezeti átalakulásoknak köszönhetően a terv 2019 őszén végül a kukában landolt. A szintén betervezett, és ugyancsak természetfeletti témájú Helstrom sorozat ugyanakkor megúszta a tisztogatást és időn ősszel meg is érkezik a tévék képernyőire.

A sorozat két kevésbé ismert Marvel karaktert állít a középpontba: Daimon Hellstrom nappal tanárként, éjjel démonvadászként tevékenykedik, nővére, Ana (a képregényekben Satana) Hellstrom pedig árverésvezetőként él hasonlóan felemás életet. A testvérek múltja sötét titkokat rejteget, hiszen apjuk egy különleges képességekkel bíró sorozatgyilkos. Utóbbi egész biztos konfliktusokhoz vezet (a képregények ismerői már sejthetik is, hogy miért), de a szériában természetesen annak is fontos szerep jut, hogy a testvérpár mindent megtesz, hogy levadásszák a világunk legádázabb teremtményeit.

A Helstromhoz a napokban meg is érkezett az első előzetes: a közel másfél percet elnézve a készítők komolyan vették az alapanyagot, és tényleg egy sötét, véres, horror elemekben gazdag szériával álltak elő. Érdekesség, hogy a kedvcsinálóban semmi nem utal arra, hogy képregényadaptációról van szó, még véletlenül sem tűnik fel a Marvel logó. Ennek az okát nem tudjuk, azt viszont igen, hogy a Helstrom október 16-án debütál a Hulu kínálatában, ráadásul egyszerre kerül fel a streaming szolgáltatóhoz az első évad mind a tíz része.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!