Matteo Garrone saját Pinokkió-feldolgozása egyáltalán nem hasonlít a Disney-féle animációs filmre, és ez kifejezetten jó hír, hiszen így még többen megismerhetik Carlo Collodi eredeti történetét, ami koránt sem olyan cukormázas, mint a Hollywoodban újraálmodott rajzfilm.

Az előszereplős Pinokkiót ugyan már tavaly bemutatták Olaszorszában, de a világ számos pontján csak most kerül a mozik műsorára: Nagy Britanniában például augusztus 14-én lesz a premier (hazai bemutatóról ugyanakkor még nincs hír). Dzsepettó bőrébe ezúttal az Oscar-díjas olasz színész, Roberto Benigni bújt, akiről érdemes tudni, hogy korábban már ő is rendezett egy Pinokkió-filmet, ráadásul még a címszereplőt is ő alakította. A rosszcsont fabábút ezúttal viszont Federico Ielapi gyerekszínész kelti életre, akit többek között már a Terence Hill nevével fémjelzett Don Matteo című olasz sorozatban is láthattunk.

Mielőtt rákattintanátok az előzetesre, érdemes tudnotok, hogy ez a Pinokkió-adaptáció inkább lesz groteszk mese, mintsem a sokak által ismert Disney animációs flmre hajazó cukormázas történet. Ami persze nem baj, hiszen már a Carlo Collodi által írt eredeti sztori sem nevezhető bájosnak (erről itt írtunk részletesebben), így Matteo Garrone sokkal közelebb áll az alapanyaghoz, mint az, amit a hollywoodi álomgyár juttatott el a nézők millióihoz.

A produkcióval kapcsolatban még azt érdemes tudni, hogy semmi köze nincs Guillermo del Toro készülő animációs filmjéhez, és a Disney által betervezett élőszereplős remake-hez sem.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!