Idén nyáron került a magyar könyvesboltok polcaira Sarah Rees Brennan Boszorkányszezon című kötete, ami előzményregény a Sabrina hátborzongató kalandjai (Chilling Adventures of Sabrina). A Netflixen futó széria idén a negyedik évaddal ugyan véget ér, de a rajongók örülhetnek, hiszen a regénysorozat ettől függetlenül folytatódik, A káosz leánya címmel érkező második kötethez máris kaptunk egy kis ízelítőt.

Nem kérdés, mekkora Sabrina-rajongók vagyunk: néztük a 1996 és 2003 között futó amerikai vígjáték-sorozatot, imádjuk a Netflix horrorisztikusabb feldolgozását, szerettük az új szériát ihlető képregényt, és akkor a bevezetőben említett előzményregényről még nem is beszéltünk. A Boszorkányszezon a Kiernan Shipka főszereplésével készült sorozat első epizódja előtt játszódik, és bár kicsit tartottunk tőle, de egy egészen profin megírt sztorit kaptunk, amiben sok érdekes plusz információhoz juthattunk a karakterekről.

sabrina_konyv
Az eredeti kiadás borítója. Fotó: Scholastic

Ezek után örömmel fedeztük fel, hogy a Könyvmolyképző webáruházába már felkerült a második rész, A káosz leánya. Hivatalos borító és megjelenési dátum ugyan még nincs a regényhez, a fülszöveg – ha nem is a végleges – viszont már olvasható az oldalon.

A félig boszorkány, félig halandó tizenhat éves Sabrina Spellman meghozta a döntést: elfogadta a sötét oldalát és a varázstudó gyökereit. Ereje napról napra növekszik… de vajon túl nagy árat fog érte fizetni? Sabrina Spellman most hozta meg élete legnehezebb döntését: maga mögött hagyja imádott barátait a Baxter Gimiben. Eljött az idő, hogy a sötétség útját követve megtalálja a helyét a boszorkányok és a varázslók között a Láthatatlan Tudományok Akadémiáján.

Sabrinának mindig is jól ment az iskola, most viszont egy teljesen új világban kell eligazodnia. Napról napra növekszik a hatalma, de nagy árat kell érte fizetnie. Muszáj mindig szem előtt tartania az újdonsült kötelezettségeit, s hogy azok milyen következményekkel járnak a barátaira és saját magára nézve. Ráadásul ott vannak az új iskolatársai. Prudence, Dorcas és Agatha barátok, vagy valami olyasmi, de Sabrina megbízhat-e bennük? És Nick Scratch? Ő olyan elbűvölő, mint mindig, de tartósnak bizonyulnak-e a Sabrina iránti érzései?

A Netflix sorozat alapján ez a regény egy teljesen új és eredeti történetet mesél el Sabrináról.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!