Az utóbbi időben kifejezetten jó dolog képregényrajongónak lenni, hiszen sorra érkeznek a jobbnál jobb kiadványok, és egyelőre úgy látszik, hogy az igényes kötetek áradatának még nincs vége, hiszen a Fumax kiadó bejelentette, hogy a Neil Gaiman-féle Smaragzöld tanulmány után a Kingsman képregény is megjelenik magyarul.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az elmúlt tíz év egyik legszórakoztatóbb kémfilmje volt a 2014-es Kingsman: A titkos szolgálat, amihez Mark Millar egyik képregénye szolgáltatta az alapot. Az első kötet még szimplán The Secret Service címmel jelent meg 2012-ben, de a Taron Egerton és Colin Firth főszereplésével készült film sikere után a kiadványt átbrandelték, a rajzolt történet is megkapta a Kingsman címet, az újrakiadásokat már így kerültek a boltokba.

Ami a sztorit illeti, az a filmet követően nagyrészt ismerős lesz, hiszen a középpontban Gary „Töki” Unwin áll, aki a rajzolt történetben a nagybátyja, Jack London közbenjárásának köszönhetően kerül be a titkosszolgálathoz. A történet három évet ölel fel: a fiúnak részt kell vennie egy kemény kiképzésen, ahol a „legkisebb” dolog az, hogy embert kell ölnie, mindeközben pedig egy milliárdos erkölcsileg igen megkérdőjelezhető módon igyekszik megoldást találni a világ túlnépesedési problémájára.

kingsman képregény
A magyar kiadás borítója. Fotó: Fumax

Bár a film és a képregény cselekménye nagyrészt fedik egymást, ettől függetlenül érdemes kézbe venni az eredeti verziót, hiszen Mark Millar munkája nemcsak elvontabb és kétségbeesettebb, mint a Matthew Vaughn rendezte film, de véresebb is, és ami ennél sokkal fontosabb, Gary karaktere lényegesen kidolgozottabb, mint a mozgóképen.

Itthon a rendkívül igényes kiadványairól híres Fumax kiadó veszi gondozásba a képregényt, a kötet az ígéretük szerint a harmadik film, a King’s Man: A kezdetek premierjével párhuzamosan kerül majd a boltok polcaira, ami jelen állás szerint szeptember 17-ét jelenti.

Még több képregény:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!