Az interneten jó ideje pletykálják, hogy a dán játékgyártó tervezi a Harry Potter könyvekből és filmekből ismert Abszol út (Diagon Alley) LEGO verziójának új kiadását, mostanra pedig biztossá vált, hogy szeptemberben a boltokba kerül a LEGO 75978 kódszámú készlet, ami a kiszivárgott információk szerint hatalmas lesz.

A Diagon Alley szett létezését a LEGO webshopjának japán verziója leplezte le, és bár képek nem kerültek ki az oldalra, azt már tudjuk, hogy a 75978-as kódszámmal érkező készlet összesen 5544 elemből lesz megépíthető, a végeredmény pedig 29 cm magas, 102 cm széles és 13 cm mély lesz. Azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen minifigurák járnak majd a méretre hatalmas építmény mellé.

Az egy méternél is szélesebb, moduláris épületcsoportban helyet kap a Florean Fortescue Fagylaltszalon, Ollivander varázspálcaboltja, a Weasley Varázsvicc Vállalat üzlete, a Reggeli Próféta bejárata, a Kviddics a javából sportszaküzlet, a Czikornyai és Patza, továbbá a Scribbulus Writing Implements is, aminek hirtelen nem jutott eszünkbe a magyar neve.

Ahogy a felsorolt hét épületből és a kockaszámból már sejthető, a LEGO Abszol út nem lesz olcsó mulatság, a jelenlegi információk szerint 400 eurós áron kerül forgalomba, ami annyit tesz, hogy itthon nagyjából 140 ezer forint környékén lesz beszerezhető.

Mivel a készlet szeptemberben a boltokba kerül, és kiszivárogtak a lényegi információk, így a hivatalos bejelentés sem lehet már messze. Akkor kiderül, hogy a neten keringő ár tényleg megfelel-e a valóságnak, illetve megkapjuk az első képeket is. Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a végeredmény milyen lesz a 2011-ben kiadott 10217-es készlethez képest.

lego diagon alley
A 2011-es Abszolút út, ennél sokkal nagyobb lesz az új. Fotó: LEGO Csoport

Még több Harry Potter:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!