Korábban már hírt adtunk róla, hogy a LEGO tarsolyában ott van a Birodalom visszavág legikonikusabb jelenetét feldolgozó LEGO Star Wars 75294 Bespin Duel készlet, mostanra viszont nemcsak újabb információk láttak napvilágot a szettel kapcsolatban, de már az is tudható, hogy mikor kerül a boltokba.

Az ikonikus Star Wars pillanatot megörökítő építmény eredetileg exkluzív szettnek készült, amit csak a 2020-as Star Wars Celebration keretén belül lehetett volna megszerezni. Az eseményt viszont a koronavírus-járvány miatt lemondták, és bár pár hete úgy tűnt, hogy végül csak a kanadai Toy R Us vásárlói juthatnak majd hozzá, a legújabb információk szerint a készlet elérhető lesz hagyományos kereskedelmi forgalomban is. A szett nemcsak a LEGO online webshopjában lesz beszerezhető szeptember 1-től, de valószínűleg a hivatalos LEGO üzletekben is, tehát jó eséllyel itthon is megvásárolható lesz a budapesti márkaboltokban.

lego star wars bespin duel 75294
Fotó: LEGO Csoport

A Luke Skywalker és Darth Vader között lezajló, mára legendássá vált párbeszédet felelevenítő LEGO Star Wars 75294 Bespin Duel a két minifigura mellett 295 alkatrészt tartalmaz (illetve egy, a Birodalom visszavág bemutatójának 40. évfordulóját ünneplő matricát), és katalógus információ szerint a szépen megtervezett és kivitelezett építmény 40 dollárba kerül, tehát itthon nagyjából 12-13 ezer forint környékén várható az ára.

Még több LEGO:

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!