Andy Muschiette, a 2022-re tervezett The Flash rendezője egy interjúban elárulta a Vanity Fair magazinnak, hogy a villámgyors szuperhős önálló kalandjában Ben Affleck és Michael Keaton is fel fognak bukkanni Batman szerepében.

Még júniusban számoltunk be arról, hogy Michael Keaton tárgyalásokat folytat a Warner Bros. stúdióval, hogy ismét magára öltse a Sötét Lovag jelmezét a 2022-re tervezett, Ezra Miller főszereplésével készülő The Flash című filmben, a készülő szuperhősös alkotás rendezője ugyanakkor egy interjúban most azt is elárulta, hogy nemcsak a Tim Burton-féle adaptációkban felbukkanó színész tér vissza Batman szerepében, de Ben Affleck is. Utóbbi főleg azért meglepő fordulat, mert Az igazság ligája után a színész maga döntött úgy, hogy többé nem kívánja eljátszani a karaktert. Úgy tűnik, időközben sikerült meggyőzni az ellenkezőjéről.

Andy Muschiette készülő filmje a Flashpoint című, időutazós és párhuzamos univerzumokat felvonultató képregényt fogja alapul venni a sztorijához, és ennek köszönhető, hogy két eltérő (filmes) univerzumból ismerős Batman is felbukkanhat a ránk váró történetben.

A rendező elmondása szerint a The Flash az Ezra Miller alakította Barry Allen filmje, az ő sztorija, de nagyon fontos szerepe jut benne az Affleck alakította Batmannek, hiszen a két karaktert sokkal több minden köti össze, mint azt elsőre gondolnánk. Muschiette a Vanity Fairnek kifejtette, hogy a Batman v Superman: Az igazság hajnalában és Az Igazság Ligájában felbukkanó Sötét Lovag olyan érzelmi töltetet fog kölcsönözni a történetnek, amire korábban nem volt példa a DC-féle szuperhősös filmekben.

És ez még nem minden, ugyanis az interjú szerint több eltérő univerzumból származó karakter is fel fog bukkanni a filmben, többek között a korábban már említett Michael Keaton, aki ugyanazt a Batmant fogja alakítani, akit az 1989-es, Tim Burton rendezte filmben megismerhettünk. Hogy neki pontosan milyen szerep jut, azt egyelőre csak találgatni lehet.

michael keaton batman
Michael Keaton Batman szerepében. Fotó: Warner Bros.

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben írtuk – a most nyilvánosságra hozott részleteken túl – a régóta tervezett, és számtalanszor elhalasztott The Flash filmről annyi tudható, hogy továbbra is Ezra Miller alakítja a címszereplőt, a premierdátum jelenleg 2022. június 3., a történet pedig a Flashpoint című sztorit adaptálja a vászonra.

Az említett képregényről dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy Barry Allen időutazással egy teljesen új, a sajátjától igencsak eltérő idősíkot teremt, ahol nagyon rosszul alakul a világ sorsa, és többek között egy alternatív Batman segít neki, hogy minden visszakerüljön a régi kerékvágásba – a mi feltételezéseink szerint ezt a Sötét Lovagot alakíthatja Keaton, aki azért tökéletes választás erre a szerepre, mert egy teljesen másik filmes univerzumban létezik, mint Az Igazság Ligájában bemutatkozó Flash (és az Affleck alakította Batman).

flashpoint
Fotó: DC Comics

Érdekesség, hogy a Flashpointban nem Bruce Wayne, hanem az apja, Thomas ölti magára Batman gúnyáját, a fia halála miatt érzett fájdalmában, és ennél is őrültebb fordulat, hogy ebben a valóságban Martha Wayne lesz Joker. A leendő film nyilván nem ezt a vonalat fogja követni, a mi tippünk szerint Flash valamilyen módon az 1989-es Batman-film univerzumában köt majd ki, ahol valószínűleg összeakad az ottani, már jóval idősebb Bruce-szal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!