A Kenneth Branagh alakította Hercuel Poirot ezúttal olyan színészek között nyomoz majd az ősszel érkező Halál a Níluson című filmben, mint Gal Gadot, Armie Hammer vagy éppen Emma Mackey, és az ígéretes adaptáció végre előzetest is kapott.

2017-ben a Gyilkosság az Orient Expresszen című filmben Kenneth Branagh vette kezébe Agatha Christie rejtélyekkel teli világát (a színész egyszerre volt rendező és főszereplő), és már akkor is tudni lehetett, hogy az alkotók és a gyártó stúdió filmsorozatban gondolkodnak. Három évvel az első gyilkosság után pedig érkezik a folytatás, hiszen Branagh újfent belebújt a bajuszos nyomozó, Hercule Poirot bőrébe, sőt a rendezői feladatokról sem mondott le.

A film alapjául szolgáló Christie regény 1937-ben jelent meg Halál a Níluson címmel, és a kötetet az írónő legjobbjai között szokták emlegetni. A Níluson közlekedő hajón bekövetkező gyilkosságot felderítő Kenneth Branagh mellett ezúttal is híres színészek keltik életre a többi szereplőket: feltűnik Gal Gadot (Wonder Woman), Armie Hammer (Az U.N.C.L.E. embere), Emma Mackey (Szexoktatás), Rose Leslie (Trónok harca), Annette Bening (Amerikai szépség), Letitia Wright (Fekete Párduc) és Russell Brand (Arthur) is.

A forgatókönyvért pedig az a Michael Green (Logan, Szárnyas fejvadász 2049, Amerikai istenek) felelt, akinek a 2017-es Gyilkosság az Orient Expresszen scriptjét is köszönhettük.

A Halál a Níluson hazai premierjét október 23-ára tűzték ki, és nagyon reméljük, hogy a koronavírus ebbe már nem zavar bele, mert alig várjuk, hogy újra láthassuk Kenneth Branagh nem mindennapi bajszát a nagyvásznon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!