A Katherine Langford főszereplésével készült Cursed: Átkozott című sorozat világszerte júliusban vált elérhetővé a Netflixen, és már magyarul is olvasható a széria alapjául szolgáló regény, ami Frank Miller és Thomas Wheeler közös munkája, méghozzá az előbbi alkotó illusztrációival megbolondítva.

A Cursed: Átkozott első évada július 17-én került fel a Netflix kínálatába, és igencsak vegyes kritikákat kapott, és itt a Geek Life-nál is akadt, akinek bejött a széria, de volt aki három résznél többet nem tudott megnézni a fantasy sorozatból. Viszont bármelyik kategóriába is tartozik a kedves olvasó, mindkét esetben érdekes információ lehet, hogy a Libri kiadónak hála már magyarul is olvasható a sorozat alapjául szolgáló, szépen illusztrált regény, ami a híres képregényalkotó Frank Miller, és szerzőtársa, Thomas Wheeler közös munkája.

A Cursed: Átkozott az Artúr-mondakört járja körbe, kicsit megkavarva az eredeti legendát: itt ugyanis a különleges képességekkel megáldott Tó asszonya, azaz Nimue kapja a főszerepet. Amit a magyar kiadással kapcsolatban érdemes tudni, hogy a kötet egyaránt elérhető hagyományos, nyomtatott, illetve e-könyv formában – előbbi borítóján szerepel a netflixes „poszter”, míg az utóbbi az eredeti kiadás grafikájával tölthető le.

A Cursed: Átkozott fülszövege:

Nimue számkivetettként nő fel. A fekete mágiával való kapcsolata miatt druida falujában rettegnek tőle, így a kétségbeesett lány el akar menekülni… Azonban a vörös paladinok lemészárolják az egész falut, és Nimue élete örökre megváltozik. Haldokló anyja felszólítja, hogy vigye el az ősi kardot egy legendás varázslónak, így Nimue lesz népének egyetlen reménysége. Küldetése során aligha van ideje bosszút állni, mégis, a benne egyre növekvő erő miatt semmi másra nem tud gondolni.

Nimue szövetséget köt Arthurral, a jóképű zsoldossal, valamint Britannia menedéket kereső tündérnépeinek tagjaival. Megforgatja a kardot, amely az egyetlen, igaz királyt illeti, lekaszabolja a paladinokat és egy romlott uralkodó seregét is. Küzdelme során megpróbálja egyesíteni a tündérnépeket, igyekszik bosszút állni a családjáért, és felfedezni a sorsát övező titkot. És talán egyvalami változtathatja meg a sorsot: az, ami a penge végén található.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!